Töretlen volt a népszerűsége a Konyhafőnök első évadának, melyet már az első epizódtól kezdve több százezren követtek nyomon minden hétköznap este a 18-49 évesek korcsoportjában. A nézők nemcsak a versenyzők élre menő küzdelmét kísérhették figyelemmel, de olyan konyhai praktikákkal, tippekkel is gazdagabbak lehettek, mint a friss polip tisztítása és előkészítése, a majonéz helyes arányai vagy a tökéletes carbonara spagetti elkészítésének titka.
Mindezek mellett azt is figyelemmel kísérhették, hogyan mérkőznek meg - nemcsak a változatos napi feladatokban, de a párbajfeladatokban is – a jövő konyhafőnökjelöltjei. Több mint harminc lelkes versenyző mérhette össze gasztronómiai tudását és konyhai felkészültségét, azonban a döntőben már csak ketten küzdöttek meg a tízmillió forintos nyereményért: Wossala Rozina és Kiss Kálmán. Mindkettejüknek egy teljes menüsor – előétel, főétel, desszert - elkészítése volt a feladata, amihez segítséget is kaptak az egykori versenytársak személyében.
Kiélezett küzdelem után – melyet a teljes lakosságból több mint egy millió néző követett nyomon – a tízmillió forint és a trófea végül Kálmáné lett, aki a mai napig gyakori vendége a gasztronómiai rendezvényeknek ínycsiklandozó főzőbemutatóival.