Erről a konyhai bútorról inkább mondj le, mert csak a gond van vele

Egy időben kifejezetten divatosak voltak, és valóban szépek és mutatósak tudnak lenni, azonban a legkevésbé sem praktikusak.

Csinos, esztétikus, egykor mindenkinek a konyhájában fellelhető volt, mégis talán az egyik legrosszabb döntés, ha őt választjuk: ne vegyünk üveges konyhaszekrényt, mert csak a gond van vele! Soroljuk is, hogy miért:

Erről a konyhai bútorról inkább mondj le, mert csak a gond van vele

Minden látszik

Mivel az üveg átlátszik, hiszen ez a lényege, ezért minden, ami mögötte van, szem elé kerül. Felejtsük el a trehányul bedobált tányérokat, bögréket, mert a legkisebb kupi is feltűnő egy ilyen konyhaszekrényben.

Arról nem is beszélve, hogy a kevésbé esztétikus használati tárgyaknak vagy a csúnyácska, törött étkészletnek sincs keresnivalója egy üveges szekrényben!

Nem nagy élmény az üvegszekrények tisztítása

Tisztán tartás

Mondani sem kell, de a sok kis üvegpanelt lemosni, tisztán tartani, megóvni az ujjlenyomatoktól nem gyerekjáték - és akkor adjuk hozzá, hogy a konyháról van szó, ahol főzünk, tehát a zsír- és ételfoltokkal is számolnunk kell.

+ hátrány: a takarítás problematikája ráadásul duplán jelentkezik, mert nemcsak az üveget kell sűrűn tisztítani, hanem a belő polcokat is, hiszen azok is szem előtt vannak!

Szóval, ha konyhafelújításban vagy -tervezésben vagyunk, inkább a zárt szekrényeket válasszuk, mindenki érdekében!

Forrásunk volt


Ezek a lakberendezési praktikák is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...