6 hely a konyhában, ahol csak a zsíroldó spray segíthet

Ha te is éppen most szeretnél nagy nyári takarítást végezni a konyhádban, akkor semmiképpen se hagyd le a listádról az alábbi könnyen zsírosodó helyeket!

Nem is kérdés, hogy az otthonod helyiségei közül a konyhában töltöd a legtöbb időt, hiszen itt készítesz reggelit, ebédet és vacsorát is. Így azért, hogy még véletlenül se uralkodjon el az őskáosz a konyhádban, érdemes folyamatosan tisztán tartani, ugyanis bármennyire is vigyázol főzés közben, szinte biztos, hogy kifröccsen az olaj vagy kiborul valami. Ha pedig nem vagy résen, akkor többek között a nem túl esztétikus zsírfoltok is könnyedén felhalmozódhatnak a konyhádban. Most összegyűjtöttük azokat a helyeket, ahol kifejezetten érdemes odafigyelni a felhalmozódott zsírra. Íme!

Érdemes folyamatosan takarítani a konyhában

1. Mosogató

A konyhai mosogatót mindennap használod, így könnyen kimaradhat a nagytakarításkor, főleg azért, mert valószínűleg ilyenkor is jól meg van pakolva a mosogatnivalóval. Nem szabad azonban elfeledkezni róla, sőt alaposan meg kell tisztítani. A leghatékonyabban természetesen egy zsíroldóval tudod ezt megtenni, amit általában legalább 10 percig a tisztítandó felületen kell hagynod. Ha nem annyira zsíros a mosogató, akkor kevesebb idő is elegendő lehet. De ha nem jött le maradéktalanul a zsír, akkor inkább ismételd meg a műveletet. 

2. Konyhaszekrény és munkalapok

A legtöbb zsír nem túl meglepő módon a leggyakrabban használt felületeken, így például a munkalapon és szekrényeken halmozódik fel. Biztosan te is tisztában vagy azzal, hogy mennyire csúnya tud lenni a konyhaszekrény és a munkalap, amikor megáll rajtuk a por és a zsír keveréke.

A zsíros kosz ellen vess be egy olyan konyhai spray-t, amely még a legmakacsabb szennyeződéseket is képes eltávolítani. És ne feledkezz el a konyhaszekrény fogantyúiról és fiókjairól se!

3. Falak

Sokan elfeledkeznek róluk, pedig a falakról és a tűzhely feletti csempékről is érdemes eltávolítani a zsíros ujjlenyomatokat, a port és a foltokat. Figyelj arra, hogy felülről lefelé kezdd a takarítást, és az ajtófélfát se hagyd ki. Így a csúnya, zsírfoltos fal ismét ragyogó és tiszta lesz!

A kosz- és zsírréteg tökéletes helyet biztosít a kórokozók megtelepedéséhez

4. Páraelszívó

Hatalmas segítség, ha van egy szagelszívó a konyhádban, ám nem szabad elfeledkezni a megfelelő tisztításáról sem. Sokan ugyanis nincsenek tisztában azzal, hogy a beépíthető konyhai szagelszívók takarítása két-három havonta nemcsak esztétikai szempontból szükséges, hanem mert a szűrökön felgyülemlett kosz- és zsírréteg tökéletes helyet biztosít a kórokozók megtelepedéséhez. Arról nem is beszélve, hogy a kosz az elszívó teljesítményét is csökkenti, illetve a készülék energiafelhasználása is megnő miatta.

5. Hűtőszekrény

A hűtőszekrény tisztítását, takarítását biztosan te is csak tologatod magad előtt, mert nehéz és fárasztó feladatnak tűnik, pedig nem az! Az a baj, hogy minél tovább halogatod, annál alaposabb tisztításra lesz szükség. Semmiképpen se várd meg, míg a folt rákövesedik az üveglapra...inkább szabadulj meg gyorsan a rátelepedő baktériumoktól és foltoktól. A kilöttyent levek és egyéb maszatok (szószfoltok, húslé, zsíros szennyeződések) eltávolítása például minden esetben legyen azonnali. Ezenfelül a hűtőszekrény belső polcainak megtisztítása mellett időről időre alaposan tisztítsd meg a kivehető tárolókat és polcokat is.

Használj olyan tisztítószert, ami seperc alatt megküzd a kosszal

6. Főzőlap

A kerámia főzőlapok tisztítása egy kis odafigyelést igényel, hiszen nem szabad hagyományos súrolószert használnod hozzájuk, nehogy összekarcold a finom felületet. Ebben az esetben érdemes egy mikrokristályos súrolókrémet vagy egy zsíroldó spray-t bevetned, ami még a legnagyobb kihívást jelentő felületekről is seperc alatt eltávolítja a makacs zsíros lerakódásokat.

Tudj meg még többet a Cif Cleanboost™ termékekről itt!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...