Ezért legyen rend a konyhádban, ha diétázol

Mégis mi köze van a diétádnak a rendhez a konyhában? Egy kutatás szerint nagyon is sok múlhat azon, ha nincs rend ott, ahol eszel!

Talán a konyhában a legnehezebb rendet tartani, főleg akkor, ha gyakran főzöl. Pedig egy új kutatás szerint érdemes odafigyelned arra, hogy rend legyen a konyhádban, mert akár a diétád kimenetelét is befolyásolhatja!

A Cornell és a Syracuse Egyetemek kutatóinak tanulmányában egy csoport egyetemi hallgatót arra kértek, hogy kóstoljanak meg és értékeljenek néhány sütit, kekszet és sárgarépát – írja a nőklapja.hu. Ezzel azt próbálták meg velük elhitetni, hogy egy ízléssel, ízleléssel kapcsolatos tesztben fognak részt venni.

Ennél azonban sokkal komplikáltabb volt a kísérlet, hiszen a hangsúly azon volt, hogy milyen körülmények közt kellett a fenti ételeket elfogyasztaniuk:

egyeseket egy tiszta, nyugodt és rendezett konyhába invitáltak, másokat pedig egy igen rendetlenbe. Ezek után megkérték őket, hogy írjanak egy olyan időszakról, amikor úgy érezték, tökéletes kontroll alatt volt az életük, és egy olyanról, amikor kicsúszott az irányítás a kezük közül.

Ezért legyen rend a konyhádban a diétád alatt

Érdekes eredmények

A kísérlet konklúziója az lett, hogy azok, akik a rendetlen helyiségben voltak, miközben az irányítás hiányáról írtak, lényegesen több sütivel vigasztalták magukat, mint a többiek.

A tudósok arra jutottak, hogy egy trehány főzőhelyiségben könnyebben csábíthatnak el minket az egészségtelenebb ételek.

Fontos azonban hozzátenni, hogy a gondolkodásmód és a hozzáállás is nagy szerepet játszik, hiszen ez is erősítheti illetve gyengítheti ezt a nassolási, önvigasztalási hajlamot.

Forrásunk volt.


Segítünk rendet rakni a konyhádban:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...