Fájdalmas lehet, ha hozzáérsz ehhez a növényhez

Végre az erdőkben is kitavaszodott, azonban vannak növények, melyekkel vigyáznunk kell.

Csodás virágok borítják be az erdőket, melyek között akadnak olyanok is, melyek igencsak veszélyesek, ilyen például a keleti kontyvirág. Bár ennek a növénynek igazán szép a külleme, sajnos erősen mérgező. Ráadásul hatalmas problémát okoz, hogy összetéveszthető egy ízletes zöldséggel, de szerencsére a szagáról könnyedén felismerhető.

Fájdalmas lehet, ha hozzáérsz ehhez a nővényhez

Magyarországon két fajta kontyvirággal is találkozhatunk, mind a kettő veszélyes. 

A növény levelének és virágának megérintése is borzalmas fájdalommal jár, fogyasztásuk pedig órákig tartó kellemetlenségeket okoz.

A gyanútlan kóstoló fél perccel az elrágcsálás után égető, szúró érzést érez a nyelvében, ami több órán át eltarthat

– írja a Turista Magazin

Azért is elképesztően veszélyes ez a virág, mert levele könnyedén összekeverhető a sóskáéval. Illata azonban gyorsan elárulja, hiszen a növény jellegzetes szagáról híres, mely leginkább dögre emlékezetet. 

Forrásunk volt.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!