Hét fogás hét napra – Ha semmire sincs időd, ezek az ételek segíthetnek átvészelni a hetet

Az iskolák még mindig zárva, a munkából sem lett kevesebb, idő híján pedig gyorsan kéne összeütni valami laktatót és finomat. Általános probléma, ugye? Szerencsére számos, szinte magától elkészülő receptet tudunk neked mutatni, hogy ne legyen teher a főzés!

Nem ciki bevallani, a hétköznapokon senkinek nincs ideje háromfogásos ebédet készíteni, ilyenkor a legtöbb ember a praktikusságra törekedve szeretné gyorsan, hatékonyan letudni a főzést. Heti menü címre keresztelt rovatunkban levest, főételt és desszertet egyaránt ajánlunk nektek, most viszont hét olyan recept következik, amit a legmelósabb napokon is gyorsan elkészíthetsz!

HÉTFŐ

Kapros-tejfölös cukkinifőzelék villámgyors pulykafasírtgolyókkal

A kapros-tejfölös cukkinifőzelék receptjét itt találod!

A mai világban már az év minden napján tudunk cukkinit venni a közeli zöldségesnél vagy hipermarketben, ez a recept pedig nemcsak finom, egészséges és laktató is! Mindennel együtt nagyjából 35 perc alatt elkészül, a nehezebb hétvégi ételek után öröm lesz egy ilyen könnyed fogással kezdeni a hetet. A főzelékhez tökéletesen passzoló pulykafasírt receptjét itt találod!

KEDD

Tejfölös csirke Ildi konyhájából

Kevés alapanyagból mennyei ebéd, ez a pár szó tökéletesen összefoglalja a lényeget. Tejföl, csirkemell, póréhagyma és néhány száraz fűszer, rizzsel tálalva ezt a fogást mindenki imádni fogja! A teljes receptet itt találod!

SZERDA

Szupergyors avokádókrémes spagetti

A szupergyors avokádókrémes spagetti receptjét itt találod!

Nagyon finom és üdítő recept szintén kevés alapanyaggal, ráadásul irtó gyorsan. Ezt a húsz perc alatt elkészülő tésztát imádni fogjátok, igazi kedvence lesz a családnak!

CSÜTÖRTÖK

Pirított "brokkolirizs" sült zöldségekkel és tükörtojással

A pirított brokkolirizs receptjét itt találod!

A brokkoli azért jó, mert könnyen elkészíthető, viszonylag semleges ízű, ezáltal jól ízesíthető és kombinálható más hozzávalókkal. A brokkolit késes aprítóban rizs szemcséjűre daráljuk, változatos zöldségekkel és fűszerekkel turbózzuk, majd tükörtojással tálaljuk. Kiváló köret különböző sült húsokhoz, illetve grill sajthoz is, de önmagában is pazar.

PÉNTEK

15 perces gombás csirkemell

Ehhez a recepthez elsőként a rizs elkészítésének kezdj neki, mert a csirke és a gomba pillanatok alatt elkészül. Amikor azt mondjuk, ez a recept 15 perc alatt tálalható, tényleg 15 percre gondolunk! A teljes receptet itt találod!

SZOMBAT

Chilis Mac and Cheese

Pikáns, laktató, és a gyerekek imádni fogják (bár ilyenkor csak mérsékelten adjunk a tésztához chilit). Ez az étel ugyan kicsit időigényesebb, mint az előző napok fogásai, érdemes azonban megfőzni! A teljes receptet itt találod!

VASÁRNAP

Klasszikus Ragù alla Bolognese

A teljes receptet itt találod!

A hét utolsó napján reméljük, egy kicsit több időd is jut a főzésre. Éppen ezért ajánljuk azt a bolognaireceptet, amely teljes egészében más, mint amit eddig láttál. Krémes, szaftos, egy rövid időre még Olaszországot is az étkeződbe hozza ez a klasszikus.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ha kicsit több időt szánnál a főzésre, ezek a tippek sok mindenben segíthetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...