Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!
rizottó
Nagyon ízlett a kincsemnek!!
Borsórizottó (1 éves kortól)
Hozzávalók 1 adaghoz
- 30 g rizs
- 15 g friss, zsenge borsó
- 1 kis hagyma
- 1 kk extra szűz olívaolaj
- 2 kk reszelt parmezán sajt
Elkészítés
- Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
- Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
- Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
- Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
- Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!
A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>
almás palacsinta
Ezt a palacsintát elsőre kisfiamnak szerettem volna adni uzsonnára, a laktató zabpehely és a gyümölcs (alma) végett, de nemcsak neki ízlett, hanem az apukájának is (el is fogyott jó ...
paradicsomleves
A gyerekek egyik kedvenc levese.
karalábéfőzelék
Feltét: reszelt sajt, csirkehús, pulykahús.
rizsköret
A receptet anyukám rizses csirkéje ihlette.
Tulajdonképpen utólag nyugodtan lehet ebbe is bármilyen húsneműt keverni, hogy változatosabb legyen.
vegyes főzelék
Minden reggel kilátogatunk Sari babával a piacra, és a látottak alapján dől el, hogy mit fog aznap (szerencsés esetben másnap is) ebédelni. Legutóbb csak a csirkemáj volt fix, ahhoz ...
pürék
A lányom annyira imádja a húslevest, hogy már messziről hallom, ahogy négykézláb caplat - mit caplat, kavar ki a konyhába, ha megérzi az illatát.