Könnyű és gyors rizottó a babának

Semmi ok az ijedelemre, elkészítése közel sem olyan munkaigényes, mint az igazi rizottóé, és nem terheli meg a babák pocakját sem. Próbáljátok ki, megéri!

Borsórizottó (1 éves kortól)

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 30 g rizs
  • 15 g friss, zsenge borsó
  • 1 kis hagyma
  • 1 kk extra szűz olívaolaj
  • 2 kk reszelt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Kis lábasban feltesszük főni a megmosott borsót, hagymát.
  2. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a rizst, és puhára főzzük.
  3. Leszűrjük (a hagymát ki is dobhatjuk vagy benne hagyhatjuk), a baba igénye szerint villával összetörjük vagy turmixoljuk.
  4. Olívaolajjal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
  5. Tálaljuk, ellenőrizzük, hogy az étel ne legyen túl forró!

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Almás-zabpelyhes palacsinta

Ezt a palacsintát elsőre kisfiamnak szerettem volna adni uzsonnára, a laktató zabpehely és a gyümölcs (alma) végett, de nemcsak neki ízlett, hanem az apukájának is (el is fogyott  jó ...

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...