Komoly betegséget is okozhat a délutáni szunyókálás

Egy friss kutatás szerint sajnos komoly betegség is kialakulhat, ha szeretünk délutánonként hosszabban szunyókálni.

Kiderült, hogy nem is annyira egyértelmű, hogy a délutáni pihenő jó hatással van-e az életünkre. Sok kutatás szerint akár hatékonyabbak is lehetünk tőle a munkában, míg egy másik – és egyben a legújabb – felmérés szerintkomoly betegséget is okozhat.

Most az derült ki, hogy a hosszabb szieszták akár acukorbetegségre való hajlamot is növelhetik – írja a házipatika.com. A kutatók ebből arra következtetnek, hogy a különböző hosszúságú délutáni pihenésekre másképpen reagál a szervezet.

A tudósok 27 000 nyugdíjas kínai férfit és nőt vizsgáltak meg, akiket 4 csoportra osztottakaszerint, hogy mennyit alszanak délutánonként. Miután a kutatók olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint a dohányzás, az éjszakai alvás hossza és a fizikai aktivitás,erre a megállapításra jutottak:

azoknál, akik egy óránál többet alszanak napközben, jóval nagyobb a prediabétesz és a diabétesz (cukorbetegség) kialakulási esélye, mint azoknál, akik egyáltalán nem alszanak délutánonként.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...