Omnia Reserve single origin
Az Omnia Reserve single origin kávécsalád a világ különböző ízeit hozza el otthonunkba. André Hoinkis, a Douwe Egberts nemzetközi kávészakértője a világ elismert kávétermelő régióiból speciálisan a magyar piacra válogatta ki a területeket és birtokokat. Következő négy cikkünkben az egyes származási helyek és kávétípusok szerint adunk ötleteket nektek, mivel dobhatjátok fel a reggeli kávézást!
Kávé- és sütiajánlatunk 3.
Kolumbia - cseresznyés süti
Korábbi cikkeinkben az Omnia Reserve single origin szemes kávék közül a Volcanic Valley és a Monsoon Malabar fantázianevű termékeket mutattuk be, melyekhez jázmin és sáfrány ízesítésű süteményeket készítettünk nektek. Most Kolumbiába, az Andok hegység lábához kalauzolunk titeket. Itt megkóstoljuk a 100%-os typica arabica Huila Colombia kávét, mely feldolgozásához helyi patakok vizét használják fel. Hozzá Omnia Reserve szakácsunk sáfrányos sütijeit kóstolhatjuk.
Gazdag illat és ízharmónia jellemzi ezt a kávét. Illatában friss, zöld jelleg, ízében kellemesen édeskés ízvilág fedezhető fel enyhén dióba hajló utóízzel. Közepes pörköléssel tettük kerekké.
Zöldkávékóstolási-jegyzet André Hoikins Master Blendertől:
Kolumbiát a világ egyik legjobb kávétermő területének tartják, ahol több mint 500 ezer – mára szakértő – család dolgozik szigorú minőségi sztenderdek szerint. A bőséges csapadék hatására az országban egész évben virágzik, és így érik a kávé, feldolgozásához pedig a hegységekből lezúduló patakok vizét használják. A magas minőség elismeréseként Kolumbia területe eredetvédelem alatt áll.
Huila régió családi gazdaságai az Andok hegység oldalában, 1200-2000 méter magasságban terülnek el, ahol a mérsékelt éghajlat és a magas csapadékmennyiség ideális a kávészemeknek. A kávécseresznyét kézzel szüretelik a farmerek októbertől decemberig, gondosan ügyelve, hogy csak az érett gyümölcsöket szedjék le. (x)
Tudj meg többet az Omnia Reserve single origin szemes kávéiról itt!