Vissza a koliba: hogyan ehetünk itt is egészségesen?

Biztosan mindenki hallott vagy tapasztalt már – rémtörténetnek beillő – legendákat arról, hogy milyen étkezési szokások jellemzik a kollégiumban élő fiatalokat. Pedig egy kis odafigyeléssel és néhány apró változtatással könnyen el lehetne ezeket oszlatni!

A kolisok mostanra már biztosan berendezkedtek a szobájukban, és megkezdték az idei tanévet. Sok fiatal felnőtt számára ez az első, hogy teljesen önálló életbe kezdjenek, ahol anya nem főz vacsorát, nem vásárol be, és ahol teljesen magukra vannak utalva. Éppen ezért sokak számára valódi kihívás lehet, hogy a kollégiumban saját maguk gondoskodjanak az étkezésekről. (Nem is csoda, hogy annyi vicces és rémisztő sztori kering a felturbózott zacskós levesekről és a vízforralóban megfőzött virslikről.

Ez a feladat azonban közel sem lehetetlen, különösen akkor, ha egy kicsit odafigyelnek, és tudatosan állnak a feladathoz. Nézzük, mi mindent tudnak megtenni azért, hogy az egészségük ne lássa kárát a kolis létnek!

Forrásunk volt.


Még több egészségtéma itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...