A szívbetegségek és a tojás kapcsolatáról rengeteg tanulmány született már. Amíg régebben kifejezetten óva intettek a szakértők attól, hogy sok tojást fogyasszunk, ma már teljesen más a helyzet, amit most egy friss kutatás is megerősített.
A tavaly év végén publikált görög kutatás szerint heti 1-3 tojás elfogyasztása 60 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Persze a szakértők azért hozzátették, hogy csak akkor élvezhető a tojás ezen jó tulajdonsága, ha egészséges, telített zsírsavakban szegény diétát követünk.
A Medical News Todaynek nyilatkozó szakértő, dr. Andrea Zivkovic azonban fenntartásokkal kezelné ezt, hiszen véleménye szerint a valódi kérdés az, hogy mit nem ettek azok az emberek, akik arról számoltak be, hogy heti 1-3 tojást fogyasztottak el. A kutatás nem veszi figyelembe a tojással helyettesített élelmiszereket, például a vörös húsokat vagy a pékárukat.
Ezeket a cikkeket is olvasd el, ha fontos az egészséged: