Ennyi tojás segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát

Egy nemrégiben végzett kutatás meglepően jó hatással lehet a tojás a koleszterinszintre. De csak akkor, ha tartunk egy szintet.

A szívbetegségek és a tojás kapcsolatáról rengeteg tanulmány született már. Amíg régebben kifejezetten óva intettek a szakértők attól, hogy sok tojást fogyasszunk, ma már teljesen más a helyzet, amit most egy friss kutatás is megerősített.

Ennyi tojás segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát

A tavaly év végén publikált görög kutatás szerint heti 1-3 tojás elfogyasztása 60 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Persze a szakértők azért hozzátették, hogy csak akkor élvezhető a tojás ezen jó tulajdonsága, ha egészséges, telített zsírsavakban szegény diétát követünk. 

A Medical News Todaynek nyilatkozó szakértő, dr. Andrea Zivkovic azonban fenntartásokkal kezelné ezt, hiszen véleménye szerint a valódi kérdés az, hogy mit nem ettek azok az emberek, akik arról számoltak be, hogy heti 1-3 tojást fogyasztottak el. A kutatás nem veszi figyelembe a tojással helyettesített élelmiszereket, például a vörös húsokat vagy a pékárukat.

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is olvasd el, ha fontos az egészséged:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...