Ezért érdemes minél több kölest enned, ha tudatosan táplálkozol

A köles az egyik legrégebbi gabonafélénk, őseink már 10.000 évvel ezelőtt is fogyasztották. Nem csak azért szeretjük, mert rengetegféleképpen felhasználható, hanem azért is, mert kimondottan egészséges!

A kölest sokáig főként Ázsiában és Afrikában fogyasztották, de a gabonaféle az elmúlt évszázadokban Európában is elterjedt. Nemcsak azért népszerű, mert sok mindent lehet készíteni belőle, de egészségügyi hatásai miatt is sokan fogyasztják. A köles a vegán étrendet követőknek is kedvelt alapanyaga, hiszen fehérjében, rostban és tápanyagban gazdag, nem utolsó sorban pedig ízletes alternatív “túrót” lehet készíteni belőle. 

Köleskörözött

A köles a legszuperebb túróhelyettesítő, amit csak el lehet képzelni! Túrógombóc, túrórudi és egyéb édességek is szuperül készíthetők belőle, de a mi legnagyobb kedvencünk a ...

Kölesgombóc, a vegán túrógombóc

A kölesgombócot sokan a vegán túrógombócként is emlegetik, hiszen ízében és állagában nagyon hasonlít a kettő. A kókusztejben szinte teljesen szétfőtt köles csodálatosan krémes ...

Galériánkban mutatjuk, hogy miért érdemes kölest enni (nem csak) a Veganuár során, kattints a galériára!

Forrásunk volt. 


Még több érdekes gasztrós hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...