Ezért érdemes minél több kölest enned, ha tudatosan táplálkozol

A köles az egyik legrégebbi gabonafélénk, őseink már 10.000 évvel ezelőtt is fogyasztották. Nem csak azért szeretjük, mert rengetegféleképpen felhasználható, hanem azért is, mert kimondottan egészséges!

A kölest sokáig főként Ázsiában és Afrikában fogyasztották, de a gabonaféle az elmúlt évszázadokban Európában is elterjedt. Nemcsak azért népszerű, mert sok mindent lehet készíteni belőle, de egészségügyi hatásai miatt is sokan fogyasztják. A köles a vegán étrendet követőknek is kedvelt alapanyaga, hiszen fehérjében, rostban és tápanyagban gazdag, nem utolsó sorban pedig ízletes alternatív “túrót” lehet készíteni belőle. 

Galériánkban mutatjuk, hogy miért érdemes kölest enni (nem csak) a Veganuár során, kattints a galériára!

Forrásunk volt. 


Még több érdekes gasztrós hír:

Címlapról ajánljuk

További cikkek