5 ok, amiért érdemes a kölest beépíteni az étrendünkbe

A magyar konyhában a köles nem egy gyakran használt alapanyag, pedig könnyen elkészíthető és semleges íze miatt számtalan formában, rengeteg típusú receptben alkalmazható. És ez még nem minden: az egészségünknek is jót tesz, ha gyakrabban fogyasztjuk!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk a kölessel, amikor új receptek után kutatunk az interneten. Ez nem véletlen: ez a gabonaféle rendkívül tápláló és gluténmentes, így a legtöbb diétába könnyen beilleszthető. Emellett gazdag B-vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban, valamint az olyan tápanyagokban, mint a foszfolipidek, zsírsavak és fenolok. De nagy mennyiségben tartalmaz keményítőt, fehérjét, rostokat, magnéziumok, foszfort, vasat, mangánt, káliumot és aminosavat is.

De nézzük meg pontosan, hogy ezeknek a jótékony összetevőknek köszönhetően milyen hatással lehet a szervezetünkre a köles!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több egészségcikk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek