5 ok, amiért érdemes a kölest beépíteni az étrendünkbe

A magyar konyhában a köles nem egy gyakran használt alapanyag, pedig könnyen elkészíthető és semleges íze miatt számtalan formában, rengeteg típusú receptben alkalmazható. És ez még nem minden: az egészségünknek is jót tesz, ha gyakrabban fogyasztjuk!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk a kölessel, amikor új receptek után kutatunk az interneten. Ez nem véletlen: ez a gabonaféle rendkívül tápláló és gluténmentes, így a legtöbb diétába könnyen beilleszthető. Emellett gazdag B-vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban, valamint az olyan tápanyagokban, mint a foszfolipidek, zsírsavak és fenolok. De nagy mennyiségben tartalmaz keményítőt, fehérjét, rostokat, magnéziumok, foszfort, vasat, mangánt, káliumot és aminosavat is.

De nézzük meg pontosan, hogy ezeknek a jótékony összetevőknek köszönhetően milyen hatással lehet a szervezetünkre a köles!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több egészségcikk:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...