5 ok, amiért érdemes a kölest beépíteni az étrendünkbe

A magyar konyhában a köles nem egy gyakran használt alapanyag, pedig könnyen elkészíthető és semleges íze miatt számtalan formában, rengeteg típusú receptben alkalmazható. És ez még nem minden: az egészségünknek is jót tesz, ha gyakrabban fogyasztjuk!

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk a kölessel, amikor új receptek után kutatunk az interneten. Ez nem véletlen: ez a gabonaféle rendkívül tápláló és gluténmentes, így a legtöbb diétába könnyen beilleszthető. Emellett gazdag B-vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban, valamint az olyan tápanyagokban, mint a foszfolipidek, zsírsavak és fenolok. De nagy mennyiségben tartalmaz keményítőt, fehérjét, rostokat, magnéziumok, foszfort, vasat, mangánt, káliumot és aminosavat is.

De nézzük meg pontosan, hogy ezeknek a jótékony összetevőknek köszönhetően milyen hatással lehet a szervezetünkre a köles!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több egészségcikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...