A kólás palack második élete

Mi történik a kólás palackkal, miután kifogyott belőle az ital? Általában kidobjuk. Pedig a Coca-Cola most új kupakokkal adna egy második esélyt neki – és a környezetnek is.

Lassú lebomlási ideje az egyik legkárosabb hétköznapi eszközzé teszi a műanyagpalackot. Pedig egyedül az Egyesült Államokban másodpercenként 1500 ilyen palackot használnak el az emberek. A Coca-Cola most egy újdonsággal próbálkozik ennek a helyzetnek az orvoslására: olyan kupakcsaládot vezetne be, melyek egy második esélyt adnak a palackoknak, és megóvják őket a szemeteskosártól. Az új tetőkkel minden egyes palack hétköznapi használati eszközzé, például folyékony szappantartóvá, filctollá, vízipisztollyá, ceruzahegyezővé vagy épp ketchup-tartóvá alakítható. A cég jelenleg Vietnamban, Thaiföldön és Indonéziában osztogatja ingyen ezeket a kiegészítőket, de remélhetőleg hamarosan az egész világon elérhetők lesznek.

Az alábbi rövid videón megnézhetjük a kólás palackok lehetséges utóéletét:

(via FirstWeFeast.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek