Íme a tejfajta, amit csak mértékkel fogyasztana a dietetikus

Az elmúlt években rendkívül népszerűvé vált ez a tejfajta itthon is, ám most úgy tűnik, hogy nem is olyan jó ötlet gyakran fogyasztani.

Ha tejről van szó, akkor általában a sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmazó tehéntejre szoktunk gondolni, pedig egyre többen térnek át az alternatív tejekre, így például a kókusztejre. A probléma csak az, hogy a szakértő szerint nem is olyan egészséges ez az alapanyag, mint gondoltuk.

Íme a tejfajta, amit sosem fogyasztana el a dietetikus

A kókusztej fogyasztása lelassítja az anyagcserét

Először is tisztázzuk, miként állítják elő a kókusztejet. Az enyhén édes ízű kókusztejet a kókuszdió reszelt húsából nyerik ki. Színe és íze nagyon hasonlít a tejre, magas olajtartalma van. A boltokban lehet zsíros és sovány változatot is kapni belőle.

Kókuszpalacsinta

Az amerikai reggeli elmaradhatatlan része, egy reformkísérlet egyik darabja. Aki imádja a kókuszt, biztos szeretni fogja, de ne legyenek illúzióink, mint a legtöbb reform élelmiszeren, ezen ...

A tápanyagdús és ízletes kókusztejet rendkívül sokféle módon lehet felhasználni, vagyis teához, kávéhoz és a tej helyettesítőjeként is szokták használni. Sőt a vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.

Trista Best dietetikus szerint azonban csak módjával szabad fogyasztani, mivel lassíthatja az anyagcserét, illetve magas zsírtartalma miatt nagyon könnyű meghízni tőle.

Zabtej házilag

Egyre többen és egyre gyakrabban fogyasztunk növényi tejeket, így itt az ideje, hogy nekiálljunk házilag is elkészíteni őket. A recepthez ugyanis gyakorlatilag csak a nevet adó gabonára ...

Overnight oats, az egyéjszakás zabkása

Sokunk kedvenc reggelije a zabkása, amit azonban nem csak főzve lehet elkészíteni. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása lényege ugyanis épp az, hogy a zabot már előző este ...

Pikkpakk mikrós brownie

Ha időhiányban szenvedünk, esetleg nincsen sütő a házban, vagy csak lusták vagyunk, akkor íme az ultimate ötperces sütemény! Kakaós-csokoládés brownie, némi fehérjével pimpelve, hogy ...

A mértékletesség a legfontosabb

Természetesen nem kell örökre elbúcsúznod a kókusztejtől, de fontos, hogy mértékkel fogyaszd. Nemcsak azért, mert a kalóriadús kókusztej lassítja az anyagcserét, hanem azért is, mert telis-tele van telített zsírsavakkal, amelyek negatív hatással lehetnek a szívre és az érrendszerre nézve.

Az anyagcsere lassulását természetesen nemcsak a kókusztej okozhatja, hanem minden olyan étel, amit gyakran fogyasztunk, és ami rendkívül kalóriadús

- mutatott rá a szakértő.

Érdemes főzéskor minden esetben megmérni, hogy mennyi kókusztejet használsz, valamint végső esetben le is cserélheted egy kevésbé zsíros növényi tejhelyettesítőre.

Forrásunk volt.


További érdekességek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...