Kőkemény az avokádód? Így puhíthatod meg!

Mi itt bent avokádófanok vagyunk - igazi szupergyümölcs, tápláló, egészséges, a fokhagyma istenien áll neki, a legzseniálisabb reggeli. De nem mindig sikerül puhát találni...

Az avokádót nem győzzük isteníteni - én mondjuk fokhagymával, sóval, borssal, kis citrom- vagy lime-lével ízesítve pépesítem, és kitunkolom pirítóssal vagy zöldséggel - nekem ez a favorit, nincs jobb! De mehet tésztára is, sütibe, lehet belőle guacamole vagy saláta is.

Tudtad?

Fél avokádó mindössze 112 kalória, fedezi az egyszeresen telítetlen zsírsavszükségleted 27%-át, (a többszörösen telítetlennek 14%-át), élelmirost-szükségleted 20%-át, folsav-szükségletednek pedig 29%-át!

Viszont: ÓRIÁSI probléma, mikor este lekeveredünk a boltba, hogy kizárólag kőkemény darabokat találunk - na ilyenkor jön jól ez a tipp: csomagold őket alufóliába, és tedd a sütőbe kb. 10 percre 200 fokra, ha még mindig kemény, süsd tovább. Az avokádóban levő, érést elősegítő etilén-gáz így összesűrűsödik, és ettől megpuhul nekünk a kicsinyünk! NYAMM.

Marhahúsos burrito

Nem voltam soha nagy burrito rajongó, nekem általában túl száraz. Köszönet tsgcooking.com-nak, hogy meggyőzött az ellenkezőjéről. :)

(cikkforrás: purewow, fotó: flickr/arsheffield)

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!