Malacpofa snidlinges édesburgonya-pürével, rákkal, és fokhagymás garnélamártással
Hozzávalók 3 főre
A sertéspofához
- 30 dkg konfitált sertéspofa
- 1 kis sárgarépa
- 1 kis fehérrépa
- 10 dkg póréhagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
A püréhez
- 2 db édesburgonya
- 2 db karalábé
- 2 ek vaj
A garnélához
- 9 db garnéla
- 1 kis fokhagymagerezd
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A malacpofához
- Vegyes zöldséget kockára vágva megpirítunk. Később ebbe helyezzük a konfitált malacpofa-szeleteket átmelegíteni és pirítani.
A püréhez
- Az édesburgonyát és a karalábét kockára vágva főni tesszük. Mikor megfőttek, felhevített vajjal turmixgépben összepürézzük őket, sóval, borssal ízesítjük.
A garnélához
- Megtisztítjuk a garnélát, páncélját kevés vízben főni tesszük.
- Olívaolajon rántást készítünk, paprikával, tejszínnel felhúzzuk. Sóval, borssal fűszerezzük, garnélaalaplével lazítjuk, egy áttört fokhagymát és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá, felforraljuk, vajjal dúsítjuk.
- Olajat hevítünk, amikor forró, beletesszük a rákokat, és pár perc alatt készre sütjük őket.
Tálalás
- A pürét a tányérra tesszük, mellé a pofát kis zöldségdarabokkal. A mártással kihúzzuk a tányért, és belehelyezzük a kész rákokat. A mártásból a malacpofára is csurgatunk egy picit.