5 klasszikus magyar húsétel, ami hallal is ugyanolyan ütős

Nem is kérdés, a magyar határozottan húsos nép. Azonban ez nem volt mindig és kizárólag így: valahol menet közben elfelejtettünk halas nép lenni, olyannyira, hogy már csak ünnepnapon kerül filé a tányérra. Változtassunk ezen az alábbi izgalmas receptekkel!

Valamiért a magyar emberek nem szeretik, ha a gasztronómiai világ szereplői (legyenek séfek vagy újságírók) elkezdenek babrálni a hagyományos receptekkel. Külön igaz ez a klasszikus húsételekre – a hús kérdése kifejezetten érzékeny pont minden magyar szívben. A konok beleavatkozónak ezért érdemes lehet olyan irányból megközelítenie a dolgot, ami kevésbé feltűnő, nem olyan agresszív.

A magyaros, klasszikus húsételek helyett például ajánlhat hallal elkészített verziókat, amelyek megtartják ugyan az eredeti elkészítés és ízesítés attribútumait, mégis lényegükben megmásulnak, arról nem is beszélve, hogy a halfogyasztás növelésével változatosabbá teszik az étrendet. Ez talán még a legnagyobb húsimádóknak is elfogadható alku, nem?

Nézd meg galériánkban a hallal is készíthető magyar húsételeket!

Receptek, amelyekben bátran halra cserélheted a húst:

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban, vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Szaftos bakonyi sertésszelet

A bakonyi módra, vagyis gombával tökéletesre főtt sertésszelet egy klasszikus magyar főétel, amit roppant egyszerűen el lehet készíteni, de ugyanígy el is lehet rontani. Íme egy recept, ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai ötletek, amelyek kimozdítanak a rutinból:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...