Fejedelmi fogás az ünnepekre: cordon bleu gesztenyés burgonyapürével

A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Mutatjuk, hogyan!(x)

Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet itt találod!

Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal és külön nekik készült fogásokkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő ételt jelöl.

Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuper jó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír...isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!

Keress még több Vénusz terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...