Fejedelmi fogás az ünnepekre: cordon bleu gesztenyés burgonyapürével

A cordon bleu egy igazán népszerű és klasszikus fogás, melyet a világon mindenhol ugyanúgy készítenek. Mutatjuk, hogyan!(x)

Ez a ropogós, aranybarna panírban kisütött rolád sonkával-sajttal töltve, feltekerve készül. Eredetileg borjúhús kerül bele, de csirkemellből is nagyon közkedvelt. Számos fagyasztott verziójával találkozhatunk szupermarketek hűtőiben, de ezeket soha, ismétlem, soha ne merjük cordon bleu-nek nevezni – hacsak nem az életünk múlik rajta, ne is vásároljunk ilyeneket. Készítsük el inkább magunk, hiszen rendkívül egyszerű, és a panírozást leszámítva még viszonylag gyors is.

Nézd meg a receptvideónkat itt:

A receptet itt találod!

Nevét a francia Szentlélek-lovagrendről kapta, melynek tagjai a Szentlélek-keresztet kék szalagra fűzve viselték a nyakukban. E nemes lovagokat pompázatos lakomákkal és külön nekik készült fogásokkal ünnepelték, így a kék szalag később gasztronómiai fogalommá vált, mely mindig valamilyen gazdag és előkelő ételt jelöl.

Ez a fogás az utóbbi esztendőkben mintha kicsit kiment volna a divatból, pedig szuper jó kaja. Nálunk minden évben az ünnepi asztal egyik csodás főétele. Belül a nyúlós sajt és a szaftos csirke, kívül a ropogós panír...isteni! Tálaljuk számunkra kedves körettel, és fogyasszuk egészséggel!

Keress még több Vénusz terméket itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...