Magyar településen dübörög a szedd magad kiviakció

Egzotikus vagy sem, nálunk is megterem, sőt, egy lelkes gazda szedd magad akciót is kerített a kivi köré. Lássuk, hol és mikor!

Dél-Zalában található az a becsehelyi kiviültetvény, amely idén októberben szedd magad! akció keretein belül invitálja a kiviimádókat. Az egzotikus gyümölcs régóta népszerű kishazánkban is, de úgy tűnik, nem csak náluk: az első akcióra Szlovéniából, Horvátországból és Ausztriából is érkeztek látogatók.

Egzotikus vagy sem, nálunk is megterem a kivi

Miklós Ákos Márton a Polai-hegyen termeszt kivit, és elmondása szerint a gyümölcs a tévhitekkel ellentétben nem igényel speciális klímát.

Idén ugyan kevesebb kivi termett, de október 7-8-ra és 14-15-re is hirdettek szedd magad akciót. A siker kétségtelen, az előző eseményen hosszú sorok álltak, hiszen az itt elérhető kivi húsosabb, finomabb és édesebb, mint a bolti.

A következő szedd magad akcióra az időjárástól függően tehát október 14-15-én kerül sor Becsehelyen.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...