Ezért edd meg a kivi héját, ne csak a húsát

Valószínűleg te is hámozva fogyasztod a kivit, pedig nyugodtan megehetnéd a külső héját is, sőt!

Az almánál vagy a sárgabaracknál egyértelmű, hogy akár héjával együtt is elfogyaszthatjuk a gyümölcsöt, azonban a kivit szinte mindenki megpucolva eszi. Sokan azonban nem tudják, hogy ezzel értékes tápanyagoktól esünk el.

A szőrös héj tele van hasznos tápanyagokkal

A kivi húsában rengeteg létfontosságú tápanyag található. Gazdag E-vitaminban, rézben, K-vitamin, kolinban, magnéziumban és foszforban, ezen kívül pedig igen magas a C-vitamin-tartalma is.

A héjában viszont hasonlóan sok értékes anyag van. Ilyen például a C-vitamin, folsav (B9-vitamin), E-vitamin, és antioxidánsokban is gazdag, melyek szintén fontos szerepet töltenek be az egészséges étrendben.

Mindezek ellenére a legtöbb országban az a szokás, hogy meghámozzák ezt a kis gyümölcsöt.

Kivis smoothie

Nagyon zöld ital, amely kiváló ellenszere lehet a tavaszi fáradtságnak, de még a másnaposságnak is.

Erre azért figyelj!

Ha esetleg úgy döntesz, hogy héjjal együtt ennéd meg a kivit, akkor mindenképpen mosd meg alaposan kívülről. Ezzel egyrészt eltávolíthatóak róla a különböző vegyszermaradványok, másrészt pedig a kivihéj kissé durva, barna színű szőrzete is lejön egy alapos dörzsöléssel.

Forrásunk volt.


Még több izgi alapanyag:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...