A kivi azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amit ugyan sokan nagyon szeretnek, de lehet, hogy kétszer is meggondolják, hogy nekiálljanak-e a pucolásnak, mert nem túl hálás feladat. Ha ráadásul túlérett kivivel van dolgod, akkor annak pucolása külön technikát igényel. Mutatjuk is, miről van szó!
A kivi rendkívül egészséges gyümölcs, egy darab elfogyasztásával már a napi C-vitamin-bevitelünket is fedezhetjük. A kemény kivit egyszerűen késsel vagy hámozóval is megtisztíthatjuk, de ha egy túlérett gyümölccsel van dolgunk, akkor már adódhatnak problémák, hiszen hiába éles a kés, akkor sem lehet vékonyan lefejteni róla a szöszös külsőt.
Ha túlérett kivit kell megpucolnod, akkor első lépésként vágd félbe, majd az egyik felénél kicsit húzd le a héját. Ezután helyezd a kivit a pohár fölé úgy, hogy hozzáilleszted a már kicsit lefejtett héját a pereméhez.
A félbevágott gyümölcs a pohár ívelt belseje fele nézzen, ne kifele, így húzd le a gyümölcsöt óvatosan a pohár falán. Ha a kivi kezeletlen bio gyümölcs, még a héját is meg lehet enni, ha alaposan megmosod, mert rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Ha nem szereted ilyen formában, akkor le is turmixolhatod!
Még több okos tipp neked: