Kiderült, mi kerül a KitKat töltelékébe

Lehet, hogy még sose gondolkodtál el ezen a kérdésen, pedig egészen izgalmas, és a rá adott válasz is meglepetést tartogat.

A KitKat az egyik legismertebb és legkedveltebb csokoládészelet a világon. 1935-ben mutatták be, két évvel később kapta ezt a nevet és logót, 1958-ban pedig a „Have a break, have a KITKAT” szlogent – írja a 24.hu.

Nemrégiben a YouTube-ra kikerült egy videó, melyben a Zack D. Films csatorna elárulja: a KitKatekben nem az van, amit gondolnál.

Néhány KitKat eltörik a gyártás közben, de ahelyett, hogy kidobnák őket, a vállalat összetöri, és cukrot ad hozzá. Ez az, ami a KitKat szeletek belsejében található.

Bizony, ahelyett, hogy kidobnák a rosszul sikerült, hibás darabokat, újra feldolgozzák őket, ezzel is csökkentve a hulladékkibocsátásukat.

Kiderült, mi kerül a KitKat töltelékébe

Egyébként ez egyáltalán nem akkora újdonság, hiszen a BBC magyarul Gyárlátogatás címen futó ismeretterjesztő sorozatának egyik részében egy alkalmazott, Julie Walker maga árulja el ezt a „titkot".

Mindet átdolgozzák, és az ostya töltelékéhez használják fel. Azokat szedjük le, amelyek nem elég jó minőségűek.

– mondja a gyárban dolgozó nő, miközben sérült szeleteket húz le a futószalagról, és dob bele kék vödrökbe.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...