Kiderült, mi kerül a KitKat töltelékébe

Lehet, hogy még sose gondolkodtál el ezen a kérdésen, pedig egészen izgalmas, és a rá adott válasz is meglepetést tartogat.

A KitKat az egyik legismertebb és legkedveltebb csokoládészelet a világon. 1935-ben mutatták be, két évvel később kapta ezt a nevet és logót, 1958-ban pedig a „Have a break, have a KITKAT” szlogent – írja a 24.hu.

Nemrégiben a YouTube-ra kikerült egy videó, melyben a Zack D. Films csatorna elárulja: a KitKatekben nem az van, amit gondolnál.

Néhány KitKat eltörik a gyártás közben, de ahelyett, hogy kidobnák őket, a vállalat összetöri, és cukrot ad hozzá. Ez az, ami a KitKat szeletek belsejében található.

Bizony, ahelyett, hogy kidobnák a rosszul sikerült, hibás darabokat, újra feldolgozzák őket, ezzel is csökkentve a hulladékkibocsátásukat.

Kiderült, mi kerül a KitKat töltelékébe

Egyébként ez egyáltalán nem akkora újdonság, hiszen a BBC magyarul Gyárlátogatás címen futó ismeretterjesztő sorozatának egyik részében egy alkalmazott, Julie Walker maga árulja el ezt a „titkot".

Mindet átdolgozzák, és az ostya töltelékéhez használják fel. Azokat szedjük le, amelyek nem elég jó minőségűek.

– mondja a gyárban dolgozó nő, miközben sérült szeleteket húz le a futószalagról, és dob bele kék vödrökbe.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Díszített focaccia sajtkrémes alappal

Én a tésztából tettem el egy darabot, és fonást is készítettem rá. Tetszőlegesen díszítettem, saját ötlet alapján. Nagyon finom ízt ad neki a rozmaringág. Úgy összességében az ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!