Felismerhetetlen csomagolása volt 70 éve a kedvenc csokinknak

Minden édesszájú embernek van legalább egy kedvenc csokoládészelete. A piros csomagolású Kit Kat Magyarországon a kétezres évek elején jelent meg, Amerikában viszont már a negyvenes években is népszerű édesség volt, első csomagolása pedig egyáltalán nem hasonlított a mostanihoz.

A Kit Kat a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb csokoládészelete, az édességet forgalmazó Nestlé egyik kutatása szerint egy másodperc alatt 650 Kit Kat-et adnak el a világon. A pirosan rikító csomagolás azonnal szemet szúr a vásárlóknak, nem volt ez azonban mindig így. A csokoládészelet 70 évvel ezelőtt szinte felismerhetetlen volt.

Furcsa, de az 1935-ben megjelent csokoládénak még a neve sem hasonlított a mai Kit Kat-re.

Az akkoriban Rowntree's Chocolate Crisp nevű csokis ostya legelső csomagolása még piros volt, a II. világháború vége után azonban a desszertet gyártó cég újragondolta az eredeti nevet és a csomagolást is. Ezután 1949-ben a Chocolate Crisp nevet teljesen elhagyták, és átváltottak a ma is ismert Kit Kat névre.

Az eladások az arculatváltástól kezdve folyamatosan nőttek, végül a Kit Kat szépen eljutott más helyekre is, ma pedig már több mint 80 országban forgalmazzák a finomságot.

Vajon a régi ostyaszeletnek miben volt más az íze, mint a mostaninak?

A csomagolás nem mellesleg az eladások szempontjából is döntő jelentőségű, több kutatás is bizonyította már, hogy a piros színű csomagolás feltűnő mivoltának köszönhetően sokkal jobban sarkalja az embert arra, hogy megvegye az adott terméket.

Így néz ki most a csokoládészelet csomagolása

A Kit Kat íze kontinensenként eltérhet, Amerikában ugyanis nem a Nestlé (amely még a hetvenes években felvásárolta az eredeti gyártócéget, a Rowntree's-t), hanem a Hershey gyártja az édességet.

Forrásunk volt.


Ezt is olvasd el!

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!