Kiderült, mit jelentenek ezek a kis színes körök az ételek csomagolásán

Biztosan te is találkoztál már a kis színes körökkel mondjuk chips vagy mirelit zöldségek csomagolásán. De mit jelentenek ezek? Eláruljuk, semmi közük magához az ételhez.

Bár a TikTok elsősorban a táncos, tátogós videóival vált híressé, mostanra komoly információforrás lett azok számára, akik rajonganak a gasztronómiáért, és sok idő töltenek a konyhában. Megtudtuk, hogy miért is úgy néz ki a krumplihámozó, ahogy, hogy miként lehet minden alkalommal tökéletes tükörtojásunk, de arra is fény derült, hogy mi a szemeteszsák használatának megfelelő módja. Ezúttal újabb rejtélyre adott választ a videómegosztó: hogy mik is azok a kis színes körök, amik felbukkannak az ételek csomagolásán.

Főként chipseszacskókon és mirelit zöldségek csomagolásán fordulnak elő ezek az apró színes körök, de hogyan is kerültek oda? Nos, egy TikTok-felhasználó, Sonya Gonzalez Mier szerint, aki élelmiszer-marketinggel foglalkozik, semmi rejtélyes nincs az egészben, nem valami titkos üzenetek ezek, pusztán a csomagolás színéhez van közük.

@sonya.gonzalezmier

#stitch with @kamaumealing I'm considering changing my account name to Marketing MythBusters! 😎😂 #marketing101 #packaging #brandmarketing

♬ original sound - Sonya

Nem, ezek nem vonalkódok, és nem titokzatos jelek

– kezdi a videójában a magyarázatot Mier.

A kis köröket a csomagolás színének összeállításához használják, ugyanis ilyenkor nem egy színt használnak, hanem többet rétegeznek a magyarázata szerint, és a kis körök azok a színek, amikből összeáll a csomagolás színe. A kis körök segítenek abban, hogy minden színhelyes legyen, és ne csússzon el a végeredmény.


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Legújabb receptek

Brownie-toboz sütés néklül

Tobozsütit ilyen módon még biztosan nem készítettél, próbáld ki ezt az egészségesebb verziót most egy zöldség bevonásával - lehet, hogy plusz édesítést sem kíván!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...