Kis odafigyelés szívünk egészségéért

Közeledik a szív napja, ami remek apropó, hogy kicsit odafigyeljünk magunkra, hiszen már apró lépésekkel is sokat tehetünk az egészségünkért. (x)

Segítségként összeszedtünk néhány egyszerű táplálkozási tanácsot, amelyekkel kordában tarthatjuk koleszterinszintünket, így előzve meg a szív- és érrendszeri megbetegedéseket:

Koleszterinünk normálértéken-tartásában fontos, hogy a napi kalóriabevitelünkben a zsírfogyasztás ne haladja meg az energiabevitel 30 százalékát. Emellett van néhány olyan étel, amely kifejezetten jótékony hatással van a koleszterinünkre - ilyenek például az olajos magvak, a halak, a zöld leveles növények, a brokkoli, a répa, a citrusfélék, a rostdús húsok és a gabonaőrlemények is. Továbbá érdemes mellőzni az állati eredetű zsírokat, helyettük fogyasszunk növényi olajokat, margarinokat.

A Floriol Omega 3&6 étolaj finomított napraforgó- , repce- és kukoricacsíra-étolajokból készül, többszörösen telítetlen omega-3 és főleg omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, melyeket a szervezet nem tud előállítani, viszont fontos összetevői a sejtmembránnak, ezért az egészség megőrzésében is nagy szerepet játszanak. Ezen kívül növényi szterinekben is bővelkedik, melyek a koleszterin felszívódását gátolják.

A napraforgóolaj általában is omega-6 esszenciális zsírsavakban, valamint E-vitaminban gazdag és kiváló növényi szterinforrás. Utóbbi hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, hiszen gátolja a koleszterin beépülését az érfalba, az E-vitamin pedig természetes antioxidáns. A repceolaj szintén rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban – melyekből omega-6-ot és omega-3-at is ideális arányban tartalmaz – , és kiegyensúlyozott zsírsavösszetétellel rendelkezik. Omega-3, azaz többszörösen telítetlen linolénsav-tartalma viszonylag magas (10%), mely értékes összetevőként szintén hozzájárul a vér koleszterinszintjének rendbentartásához.

A Floriol Omega 3&6 étolaj kiválóan alkalmas saláták, öntetek, majonéz készítéséhez, de pácoláshoz és sütéshez is, így könnyedén kihasználhatjuk jótékony hatását, miközben változatos étrendet állítunk össze magunknak! (x)

Tudj meg többet a Floriol olajokról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...