Segítségként összeszedtünk néhány egyszerű táplálkozási tanácsot, amelyekkel kordában tarthatjuk koleszterinszintünket, így előzve meg a szív- és érrendszeri megbetegedéseket:
Koleszterinünk normálértéken-tartásában fontos, hogy a napi kalóriabevitelünkben a zsírfogyasztás ne haladja meg az energiabevitel 30 százalékát. Emellett van néhány olyan étel, amely kifejezetten jótékony hatással van a koleszterinünkre - ilyenek például az olajos magvak, a halak, a zöld leveles növények, a brokkoli, a répa, a citrusfélék, a rostdús húsok és a gabonaőrlemények is. Továbbá érdemes mellőzni az állati eredetű zsírokat, helyettük fogyasszunk növényi olajokat, margarinokat.
A Floriol Omega 3&6 étolaj finomított napraforgó- , repce- és kukoricacsíra-étolajokból készül, többszörösen telítetlen omega-3 és főleg omega-6 esszenciális zsírsavakban gazdag, melyeket a szervezet nem tud előállítani, viszont fontos összetevői a sejtmembránnak, ezért az egészség megőrzésében is nagy szerepet játszanak. Ezen kívül növényi szterinekben is bővelkedik, melyek a koleszterin felszívódását gátolják.
A napraforgóolaj általában is omega-6 esszenciális zsírsavakban, valamint E-vitaminban gazdag és kiváló növényi szterinforrás. Utóbbi hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához, hiszen gátolja a koleszterin beépülését az érfalba, az E-vitamin pedig természetes antioxidáns. A repceolaj szintén rendkívül gazdag esszenciális zsírsavakban – melyekből omega-6-ot és omega-3-at is ideális arányban tartalmaz – , és kiegyensúlyozott zsírsavösszetétellel rendelkezik. Omega-3, azaz többszörösen telítetlen linolénsav-tartalma viszonylag magas (10%), mely értékes összetevőként szintén hozzájárul a vér koleszterinszintjének rendbentartásához.
A Floriol Omega 3&6 étolaj kiválóan alkalmas saláták, öntetek, majonéz készítéséhez, de pácoláshoz és sütéshez is, így könnyedén kihasználhatjuk jótékony hatását, miközben változatos étrendet állítunk össze magunknak! (x)