4 kedves büfé, ahol kirándulás után/közben falatozni kész élmény

Hol vannak már azok a régi kirándulások, amikor kisdobozos üdítővel és sertésmájkrém-konzervekkel felszerelkezve indultunk el?

A súlyosra pakolt hátizsákokat felváltják a könnyebb pakkok, bennük egy csinos kulacs, váltócucc, fotómasina, pokróc, játék az embereknek és az ebnek. Egyre többen ismerik fel, hogy kirándulóhely közelében remek ötlet kis büfét üzemeltetni, hiszen a vándor egyszer úgyis éhes lesz és a meleg étel, egy jó retró melegszendó, tisztességes lángos vagy rétes is maga lehet a mennyei manna. Négy kirándulóhelyet választottunk, klassz ebédopciókkal.

Csobánka, Dera-szurdok és a Pizza Veled

Csobánkai túra esetén jó választás a Pizza Veled / Fotó: Facebook

Az országos Kéktúra 15-ös számú szakaszának útvonalán találjuk a tündéri Csobánkát, több kirándulási opcióval. Például rögtön itt van a minden évszakban festői Dera-szurdok, ahol mégis csapadékosabb időszakban a legklasszabb a séta, és ami akár gyerekkel, kutyussal is teljesíthető útvonal, mert nem megterhelő, nincsenek emelkedők, csak a háborítatlan természet és a fák nesze. Továbbá felmehetünk az Oszoly-csúcsra is, körtúra keretében: innen mesés a kilátás a pilisi panorámára. Mindkét túra esetén jó választás a Pizza Veled kis pizzakunyhója, ahol igazán minőségi olasz pizzát sütnek, 48 óráig kelesztett tésztával, olasz alapanyagokkal, ízharmóniával.

Az egész család szeretni fogja, egy ilyen pizzával nem lehet mellényúlni!

Pizza Veled

Répáshuta, Pongor-lyuk, Balla Barlang, Bükki Csillagda és a Vadnyúl terasz

Természetközeli, kissé hüttehangulatú, igényes hely / Fotó: Facebook

A Bükki Nemzeti Park ezen területén kedvelt kirándulóhely a Balla Barlang, amit a beszédes nevű Kőbalta-tanösvényt követve érünk el. Ebben a barlangban őskori civilizáció maradványait tárták fel. Egészen közel van a Pongor-lyuk is, de mégis talán a Bükki Csillagda vonzza manapság a legtöbbeket, klassz csillagászati programjaival, melyek napközben és este is látogathatóak, a meghirdetett programok függvényében.

Péntektől vasárnapig, vagyis a kirándulós időszakban vár délelőttől estig a Vadnyúl terasz, ami egy természetközeli, kissé hüttehangulatú, igényes hely, remekül fel lehet tölteni itt a lemerült energiaraktárakat.

Sparhelten sütik a krumplilángost, pizzát is készítenek, de a hüttés stílus jegyében gőzgombócot is rendelhetünk.

Vadnyúl terasz

Dömös, Duna-part, Rám-szakadék és a Betyár Batyu

A vendéglátás szívélyes, az ételekkel is meg vagyunk elégedve / Fotó: Facebook

Mindegy, hogy csak a folyóparton időznénk, frizbiznénk, kutyát sétáltatnánk, vagy egy nagyobb túrára megyünk a gyönyörű és kalandos Rám-szakadékhoz, Dömös egy jó kiindulópont és végállomás is egyben. A szurdokvölgy még sokadszorra látogatva is nagyon nagy élmény, most, ahogy tavaszodik, a vadregényes és éppen ébredő természet azonnal feltölti a kirándulásra éhes vándor szellemét.

Dömösön találjuk a Betyár Batyu névre keresztelt bohém kis állomást, megpihenésre, fröccsre, sörre, limonádéra és néhány jó falatra.

Ahogy jövünk ki a télből, a melengető leveseket és házias sütiket egyre inkább burgerekre, sültekre, street foodra cserélik. A vendéglátás szívélyes, az ételekkel is meg vagyunk elégedve.

Betyár Batyu

Maconkai víztározó, Kazári riolittufa-képződmény, Tuzson arborétum és a Maconkai Halkatlan büfé

Négyévszakos, folyamatos fejlődést mutató hely / Fotó: Facebook

A Mátra aljának ezen környéke olyan kirándulóhely, amire sokáig emlékezni fogunk, hiszen a természet már április végétől teljes gőzzel beindul, az árnyas erdők felfedezésre hívnak, ahogy például a kazári riolittufa-képződmény és a fenyvespusztai Tuzson arborétum is sétára hív, mintegy 4 hektáron. A maconkai víztározó Nógrád legnagyobb állóvize, az ország egyik legnépszerűbb szabadiős- és horgásztava.

Persze, hogy szükség van erre egy minőségi büfére, ami teljesen igaz a Halkatlanra.

Négyévszakos, folyamatos fejlődést mutató helyről van szó, főként édesvízi rántott halakkal, de hekket is rendelhetnek, akik a pisztráng-süllő-keszeg triumvirátust nem értékelik annyira. Pedig, itt tényleg friss és élményszerű az összes halétel!

Maconkai Halkatlan Büfé

Címlapkép: Facebook

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ízes, érdekes helyet fedezhetsz fel:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...