A királynő volt séfje elárulja, mi a tökéletes sült kolbász titka

A kolbászsütés nem a legegyszerűbb feladat, de szerencsére egy híres brit séf – aki egyébként a királynőnek is főzött – elárulta, mitől lesz tökéletes ez a fogás.

Jeff Baker Michelin-csillagos séf szerint bár legtöbben azt gondolják, hogy kolbászt sütni az egyik legegyszerűbb feladat, sokan követnek el közben hibákat. A szakács ezért úgy döntött, hogy elárulja, melyek azok a lépesek kolbászsütés közben, amelyeket nem tanácsos kihagyni, hogy igazán finom legyen a disznótoros kolbászunk.

A királynőnek is főző séf elárulja, mi a tökéletes sült kolbász titka

Vedd ki korábban a hűtőből

Sütés előtt legalább 20 perccel vedd ki a kolbászt a hűtőből. Ennek köszönhetően szép egyenletesen fog átsülni, és elkerülhető, hogy szétrepedjen a bőre.

A sütés kezdete

Ha lehetséges, a sütéshez használj egy nehéz, tapadásmentes serpenyőt, a hőfokot pedig állítsd alacsonyra vagy közepesre.

Zsiradék mindenütt

Dobj a serpenyőbe egy teáskanálnyi kacsa- vagy libazsírt. Miután megolvadt, oszlasd el, úgy hogy mindenhova kerüljön belőle, a fölösleget pedig öntsd ki.

A sütés

Helyezd a kolbászokat a serpenyőbe úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Süsd egyenletes hőfokon, miközben gyakran forgatgatod őket, ezzel elérve, hogy barnára süljenek. A sztárséf szerint a sütni való kolbász körülbelül 10-12 percig készül.

Pihentesd

Mielőtt nekilátnál a kész kolbásznak, pihentesd egy kicsit, hogy igazán puha és szaftos legyen.

Jeff Baker azt is elárulta, melyek azok a hibák, amelyeket a legtöbben elkövetnek kolbászsütés közben. Az egyik ilyen szerinte, hogy kiszúrják a bélt vagy bőrt. Ez azért probléma, mert így a szaft is kifolyik belőle, ami miatt ízetlen és száraz lesz a végeredmény. A séf a sütésben sütést sem javasolja, hiszen bár sokkal kényelmesebb megoldás, soha nem lesz olyan ízletes az ételünk, mint serpenyőben sütve.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas konyhai trükk és módszer:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek