Kipróbáltuk, milyen aranyló kávét szürcsölgetni - Itt a legújabb gasztrománia, a kurkumás latte

Az angliai Starbucks  vendégei szeptember 7-től már kóstolhatnak kurkumával felturbózott, ragyogó aranyszínű tejeskávét is. Mi azonban már most kipróbáltuk!

A hangzatos nevű arany tejeskávé kezd felzárkózni népszerűségben az unikorniskávék és a szénfekete italok mögé. A Starbucks is észrevette ezt a trendet, és szeptember 7-től be is vezeti brit kávézóiban ezt az italt.

A hagyományos tejeskávét emberes adag kurkumával dobják majd fel, ami nem csak látványos színt, de enyhe, finom pikáns ízt is ad a kávénknak.

Kipróbáltuk ezt a számunkra inkább neonszínűnek, mintsem aranylónak tűnő italt, és elégedettek voltunk a végeredménnyel!

Íme, az ízHUSZÁR fincsi kurkumás lattéja

Három deci tejet összeforraltunk egy púpozott evőkanál kurkumával, majd a keveréket összevegyítettük egy könnyebb eszpresszóval. Az eredmény egy egyszerre selymes, és kissé pikáns ital lett. Aki kóstolta, csodálkozva állapította meg: "Te, ez nagyon jó...Van még?".

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Azt hitted a mézeskalácsházak mindig cukik? - Nézd meg ezeket a szigorú verziókat is!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...