Kipróbáltuk, milyen aranyló kávét szürcsölgetni - Itt a legújabb gasztrománia, a kurkumás latte

Az angliai Starbucks  vendégei szeptember 7-től már kóstolhatnak kurkumával felturbózott, ragyogó aranyszínű tejeskávét is. Mi azonban már most kipróbáltuk!

A hangzatos nevű arany tejeskávé kezd felzárkózni népszerűségben az unikorniskávék és a szénfekete italok mögé. A Starbucks is észrevette ezt a trendet, és szeptember 7-től be is vezeti brit kávézóiban ezt az italt.

A hagyományos tejeskávét emberes adag kurkumával dobják majd fel, ami nem csak látványos színt, de enyhe, finom pikáns ízt is ad a kávénknak.

Kipróbáltuk ezt a számunkra inkább neonszínűnek, mintsem aranylónak tűnő italt, és elégedettek voltunk a végeredménnyel!

Íme, az ízHUSZÁR fincsi kurkumás lattéja

Három deci tejet összeforraltunk egy púpozott evőkanál kurkumával, majd a keveréket összevegyítettük egy könnyebb eszpresszóval. Az eredmény egy egyszerre selymes, és kissé pikáns ital lett. Aki kóstolta, csodálkozva állapította meg: "Te, ez nagyon jó...Van még?".

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Azt hitted a mézeskalácsházak mindig cukik? - Nézd meg ezeket a szigorú verziókat is!

Legújabb receptek

Kucsmagomba leves podagrafűvel

Egy üde gyertyánosban jártam, ahol együtt nőtt a méltatlanul nem ismert podagrafű és a kucsmagomba, így született a recept. A kucsmagomba nyersen mérgező, minimum 20 perc hőkezelést ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezeket a sonkákat ne vedd meg a boltban, mert megbánod

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!