Kipróbáltam a rántott koviubit, és csak annyit mondok: ADJATOK MÉG!

Amikor először meghallottam, hogy van olyan, hogy rántott kovászos uborka, kirázott a hideg! Végül a vonakodó ízlelőbimbóim nagyon is megbarátkoztak vele. Sőt!

Fejet hajtva az amerikaiak nagy nemzeti ünnepe, a július negyedikei függetlenség napja előtt, elkészítettem az egyik klasszik amcsi specialitás magyarosított változatát, ami nem más, mint a rántott koviubi!

Rántott kovászos uborka recept

Mondhatják ránk, hogy a magyar mindent kiránt, de szerintem az még a szomszéd Gizi néninek sem jutott volna eszébe, hogy a csemege vagy a kovászos uborka a pörkölt mellől elcsaklizva, kirántva is megállja a helyét.

Bezzeg az amerikaiaknak erre is volt eszük!

Mikor kiderült, hogy el kell készítenem ezt a kaját, eléggé ódzkodtam tőle, oltári nagy baromságnak tartottam. Azt hittem, hogy a kóstolásnál minden visszajön majd, de mekkora átkozott nagyot tévedtem, jesszumpepi!

Igazából, az a helyzet, hogy ez a kaja zseniális! Mondhatnám azt is, hogy kutya finom. Kajak nem gondoltam volna, hogy így betalál. De jó pap is holtig tanul, ugye...

Szóval, én azt tudom tanácsolni neked, hogy ne légy előítéletes, és próbáld ki a rántott koviubit. Ígérem, nem fogsz csalódni!

Ha szereted a rántott cukkinit, tököt és a hasonló ételeket, akkor ezt egyenesen imádni fogod, de ha nem szereted az előbbi kajákat olyan nagyon, mint én, akkor is meg fogsz lepődni, hogy minő jóság ez!

Ilyen az eredeti ungarische carbonara, ami kolbászból készül

Ilyen az eredeti ungarische carbonara, ami kolbászból készül

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...