Kínos átverés: jobb a meki, mint a bio?

A McDonald’s-os hamburgereket könnyű felismerni, a bioélelmiszerek pedig mindig, minden körülmények között egészségesebbek és finomabbak is, igaz? Tévedés!

A Life Hunters youtube-osai legalábbis csúnyán rácáfoltak erre egy átveréssel! A két fiatalember, Sacha és Cedrique felpakoltak egy adag kaját a közkedvelt gyorsétteremben, felvágták apró falatkákra, majd elvitték egy gasztrokiállításra, ahol a kifinomult ízlésű, szakértőkből álló érdeklődőknek úgy adták el, mint saját éttermük specialitását, ahol "újszerű, organikus és alternatív gyorsételt" kínálnak.

És hogy mi volt a reakció, amikor megkóstolták a mekis hamburgert, a sárgadinnyét vagy éppen a muffint?

"Nagyon finom." "Határozottan friss íze van." "Igazán összetettek az ízei."

Aztán még ennél is tovább mentek, és megkérdezték, hogyha össze kellene hasonlítani az ő organikus hamburgerüket a mekis burgerrel, akkor mit mondanának?

"Mindenképpen sokkal jobb íze van, és a tény, hogy organikus, az határozottan jó dolog." "Egyértelműen gazdagabbak az ízei." "Jóval ízletesebb, mint a McDonald’s-ban, könnyen meg tudod mondani, hogy sokkal tisztább az íze." "Az édes paradicsom tetszett benne a legjobban."

Tanúbizonyságul itt a videó hozzá (a feliratot ne felejtsük el bekapcsolni):

A srácok azt a következtetést vonták le a kísérletből, hogy sokszor elég annyit mondanunk, hogy a felszolgált étel 'bio', és az emberek automatikus elhiszik, hogy valóban az, így ezáltal finomabb is. Az összeállításból természetesen nem derül ki, hogy valóban minden kóstolót sikerült-e átverni, és az is esélyes, hogy vágással és utómunkálatokkal még hihetőbbé tették a videót, de ennek ellenére is igen tanulságos a történet.

(via, címlapkép)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...