Kínai ételek, amiket ők nem is esznek

Azt hiszem, az mindenki számára ismert tény, hogy hazánkban a kínai gyorsbüfékben kapható ételeket a nyugati ízlésre szabják.

Kínai mangós csirke recept

De azt nem gondoltuk volna, hogy vannak ezek között olyan ételek, amiket ők egyáltalán nem is esznek meg.

Vajon örüljünk, hogy ezekkel csak nekünk kedveskednek, vagy kezdjünk aggódni, hogy valójában azért mellőzik őket, mert szerintük ehetetlenek?

Reménykedjünk az előbbiben, és ismerjük el: a fúziós kínai-magyar konyha igen finom tud lenni, ha igényesen készítik. De hogy mi a különbség a sima és a fúziós kínai menüsor között? Mary Kong Food szerkesztő utánajárt, összehasonlította a hagyományos és az amerikai szájízre szabott kínai ételeket, és begyűjtötte a különbségeket. Természetesen számoltunk vele, hogy akadhatnak eltérések aközött, hogy mit esznek Kínában, mit az amerikai kínai büfékben és mit Magyarországon - de azért találtunk hasonlóságokat, íme:

A kínaiak rengeteg zöldséget, némileg kevesebb húst, és sok gyümölcsöt fogyasztanak - desszertet viszont igen ritkán. Talán pont ez az oka, hogy előszeretettel kombinálják a gyümölcsöt és a desszertféléket, és emiatt - elsősorban ránk gondolva - készítenek oly gyakran sült banánt, sült ananászt és sült fagyit.

Kínai szilvaszósz

Már régóta  terveztem az elkészítését.  Kár, hogy eddig vártam vele, mert nagyon finom. Sokféle változata létezik. Az eredeti kínai receptben rizsecettel főzik.  Azt is ki fogom ...

Ha már a desszerteknél tartunk, ne hagyjuk ki a sorból jó öreg szerencsesütit sem! Abszolút tipikus lezáró kelléke egy kínai menüsornak, de kiderült, hogy ők ezt sem szeretik - vajon miért?

Édes-savanyú sertés és csirke

A húsokat, mint ismeretes, általában olajban sütik, majd ráöntik jellegzetes, kissé ragacsos állagú édes szószukat, ezt követően beledobálnak némi ananászt, és kész is. Ha már nekünk és a külföldieknek is így készítik ezt az ételt, ők vajon miért nem eszik?

Édes-savanyú sertés

Egy régebbi Prima Konyha Magazinban találtam rá erre a receptre. Kicsit macerásnak tűnik, de ha belevág az ember  rájön, hogy nem is olyan veszélyes és az eredmény miatt mindenképpen ...

Tojásos rizs

A tojásos pirított rizs sok kínai étel kísérője Amerikában is - egyszerű köretként működik. Hagyományos értelemben azonban önálló fogásként kellene, hogy megállja a helyét - a hússal, a salátával, a levesekkel egyenrangúként. Azonban amit nálunk kapni, az inkább olyan – már elnézést a megfogalmazásért, de nem megy szebben -, mintha a rizsmaradékokat öntötték volna össze. És ha ez még nem lenne elég, végezetül jön bele még egy adag - még csak nem is rásütött - hanem külön elkészített omlett, amit darabokra szednek, és a rizsbe dobálva "megkoronázzák" a köretet.

(via: dc.eater)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...