Borzalmas állapotok uralkodtak ebben a kínai büfében, azonnal bezáratták

Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy Pest megyei vendéglátó egység helyszíni ellenőrzése során.

Egy Pest megyei, gyorsételeket kínáló egység ellenőrzése során súlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által megállapított hibák és hiányosságok az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Az étterem üzemi területén általános volt a takarítatlanság, mind a nyílászárók, a padozat, a munkafelületek, a polcok, de még az edények, az eszközök és a villanykapcsolók is rendkívül szennyezettek, tisztítatlanok voltak. Több helyen szennyezett, undort keltő textilrongyot találtak az ellenőrök. Az élelmiszerek tárolásával is akadtak gondok: közös hűtőtérben tároltak eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket (pl. friss hús, konzerv, zöldség, főtt tészta), de számos esetben közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A külvilágra nyíló ajtót leszerelték, azt az udvaron a falnak támasztották. Helyette csupán egy acélkeretre rögzített, sérült rovarhálójú ajtót szereltek fel úgy, hogy az ajtó és a fal közt akkora rés volt, melyen a kártevők bejutása az étterembe akadálytalanná vált. Ezen túlmenően az egységben különböző helyeken, a főzőtér egyik polcán, az ablakpárkányon, az alapanyagraktárban, a tojásraktárban és az emeleti előtérben tároltak személyes és egyéb, a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat (pl. vasalódeszka, létra, fogkefe, lábbelik).

További súlyos élelmiszer-biztonsági hiányosságként értékelték az ellenőrök, hogy üzemi területen higiénikus módon kezet mosni egyáltalán nem lehetett, pl. a fagyasztó melletti kézmosóban egy hosszabbítót tároltak.

A Nébih a fent részletezett, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. Ezen túlmenően a hatóság 15 tétel, összesen közel 180 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető élelmiszert azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

Az egység csak az élelmiszer-biztonsági jogsértések kijavítása és ismételt hatósági ellenőrzést követően folytathatta a tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van. 

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...