Az 5 kedvenc kímélő, hisztaminbarát alapanyagom őszre

Aki küzd emésztési problémákkal, ételérzékenységgel vagy -allergiával, az tudja, hogy olyan alapanyagot találni, amit végre képes elviselni kicsiny teste, az maga a boldogság. Az ősz hálisten' kedvez, ha a hisztaminintoleranciáról van szó! Nézzük, mik a kímélő szezonális alapanyagok.

A hisztaminintoleranciásoknak nem új, hogy egy jót enni anélkül, hogy utána tünetek jelentkezzenek, nem könnyű. A betegségről már írtunk korábban itt és itt is, a lényege, hogy a szervezet a DAO-enzim hiánya miatt a magas hisztamintartalmú élelmiszerek fogyasztását követően szerteágazó tüneteket produkál a fejfájáson át a bőrkiütésekig, a puffadásig és/vagy hasmenésig.

Míg a nyár bővelkedik finom, de igen csak allergén alapanyagokban (pl. eper, padlizsán, paradicsom, rák, kagyló, tengeri halak), addig az ősz meghozza a gyomor- (és hisztaminszint)kímélő gyökérzöldségeket, a föld ajándékait, melyek jól variálhatók, így a saját toleranciaküszöbünkhöz mérten főzhetünk belőlük!

Lássuk a legkímélőbb, hisztaminbarát őszi alapanyagokat, katt a képre!


Még több étrendtipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek