Kifogytál a mosogatógép-kapszulákból? Ezzel a 2 módszerrel helyettesítheted őket

Néha a legharcedzettebb háziasszonyokkal is előfordul, hogy elfogy otthon a mosogatógép-kapszula. Tiszta edény viszont kell. Eláruljuk, hogyan rögtönözz ilyenkor.

Tapasztalatból tudjuk, hogy a mosogatógép-kapszulák kivétel nélkül mindig a legrosszabbkor fogynak el, amikor a legnagyobb szükség van rájuk. Ezek az alkalmak démoni módon egybeesnek azokkal, amikor senki sem tud lemenni a boltba. Pánikra semmi ok, van megoldás, persze csak akkor, ha előre felkészülünk az ilyen helyzetekre néhány hozzávalóval.

Fontos tudnod, hogy hosszú távon célszerű kifejezetten mosogatógépekhez kifejlesztett mosogatószereket használni, hiszen ezek a készítmények segítenek abban, hogy hosszú távon megóvd és megőrizd mosogatógéped állagát. Ötleteinket csak ritkán és alkalomszerűen alkalmazd.

Szódabikarbóna + eukaliptuszolaj

Két összetevő – hát tényleg csak ennyi kell a boldog mosogatáshoz? A válasz egyértelműen igen!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 3-4 csepp eukaliptuszolaj

Elkészítés:

Adagolj minden hozzávalót a mosogatógép kapszulatartójába, válaszd ki a legmagasabb hőmérsékletű programot, majd indítsd el. Maximum 3 egymást követő alkalommal alkalmazd ezt a módszert, mert hosszabb távon nyomot hagy majd a poharakon.

Mosódió

Olcsó és környezetkímélő, de az üvegáru nem szereti annyira, mert hosszú távon füstös lesz tőle, és nem jó értelemben. Szóval csak óvatosan a mosódió mosogatógépes alkalmazásával – a ruháknál bátran használhatod.

Hozzávalók:

  • 2-3 db mosódió
  • 4 evőkanál 20%-os ecet

Elkészítés:

Tedd a mosódiókat egy kisebb vászonszütyőbe, majd helyezd el az evőeszköztartóban. Az ecetet öntsd az öblítőszer tartályába, és indítsd el a mosogatógépet. 2-3 körre elegendő lesz ez a mennyiség.

Ezeket olvastad már?

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...