Kiderült: túlhajszoltság, depresszió, alkoholproblémák nehezítik a séfek életét

Vajon hogy viselik a séfek a feszített munkatempót, az állandó megmérettetést, a túlórákat? Kiderült. Elég rosszul.

Nem nagy talány - a séfek életmódja nem mindig embernek való. Hatalmas adag stressz, állandó versenyszellem, megmérettetés, a kritikák tűrése, és annyi meló egy héten, amennyi a csövön kifér - vagy még több.

Vajon hogy viselik ezt az érintettek valójában?

Egy friss angol/ír szakszervezeti felmérés szerint a megkérdezett 269 londoni séf 2/3-a szerint rendkívül rossz hatással van egészségükre a túlfeszített munkatempó.

Ez kapcsolódik!

Elhunyt a világ - egyik - legjobb séfje

A kutatás alaján elmondható, hogy:

44% 38 és 60 óra között dolgozik egy héten14% 60-nál is több órát tölt munkahelyén69% gondolja úgy, hogy a túlórák alapvetően rontják egészségüket79%-nak volt balesete vagy mulasztása fáradtság miatt51% pedig szenvedett már depressziótól emiatt
29% bevallotta, hogy rendszeresen fordul munkahelyén alkoholhoz56% fájdalomcsillapítót használ e célra41% pedig egyéb stimuláns szert

A séfek világában sajnos a haláleset sem ritka - elég csak a svájci háromcsillagos Restaurant de l'Hotel de Ville séfjét, Benoit Violier-t megmelítenünk, aki tavaly, 44 évesen lett öngyilkos, vagy Nathan Laity-t, a londoni Tate Modern séfjét, aki 27 egymás utáni 14 órás munkanapot dolgozott le, és vérmérgezésben halt meg - egy kezeletlen mandulagyulladás miatt.

Ezeket olvastad már?

via finedininglovers

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk