Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Észak-Olaszországban, Torinóban rendezik meg aBocuse d'Or európai döntőjét. Itt fog kiderülni, hogy a versenyben lévő 20 ország közül melyik 10 lesz az, amelyek 2019-ben, Lyonban, a világversenyen is összemérhetik majd erejüket.
Mivel Torino Olaszország Piemont nevű régiójában található, a verseny szervezői az itteni alapanyagok közül válogattak. Egyelőre a hústál kötelező alapanyagait adták meg:
1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából
2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta
3. Borjúmirigy
És ne feledjétek, hogy van kinek szurkolnunk! A magyar válogató nyertese Pohner Ádám,a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese lett. Commis-jával,Csillag Richarddal ott leszenk Torinóban, csakúgy, mint Széll Tamás, aki a zsűri elnökeként fogja hazánkat képviselni.
A magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog negyedikként színre lépni - olvasható a Bocuse d'Or honlapján.