Kiderült, miből kell főzniük a Bocuse d'Or torinói döntőjén a magyaroknak!

2018 júniusában a gasztrovilág eseményei iránt érdeklődők jobban teszik, ha figyelnek az olaszországi Torino városára: itt rendezik meg a Bocuse d'Or döntőjét.    

Norvégia, Svájc, Belgium, Svédország és Magyarország után most Észak-Olaszországban, Torinóban rendezik meg aBocuse d'Or európai döntőjét. Itt fog kiderülni, hogy a versenyben lévő 20 ország közül melyik 10 lesz az, amelyek 2019-ben, Lyonban, a világversenyen is összemérhetik majd erejüket.

Mivel Torino Olaszország Piemont nevű régiójában található, a verseny szervezői az itteni alapanyagok közül válogattak. Egyelőre a hústál kötelező alapanyagait adták meg:

1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából

2. Baraggia Biellese és Vercellese rizs, Sant'Andrea fajta

3. Borjúmirigy

És ne feledjétek, hogy van kinek szurkolnunk! A magyar válogató nyertese Pohner Ádám,a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese lett. Commis-jával,Csillag Richarddal ott leszenk Torinóban, csakúgy, mint Széll Tamás, aki a zsűri elnökeként fogja hazánkat képviselni.

A magyar csapat az első versenynapon, június 11-én fog negyedikként színre lépni - olvasható a Bocuse d'Or honlapján.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Szerelmi vallomás a "banyatankomhoz" - Igen, jól olvastátok

Legújabb receptek

Sós vendégváró szelet

Ünnepekkor nagy siker szokott lenni a hidegtál, vagy valamilyen más vendégváró. Ez egy egyszerűen elkészíthető, mutatós sós szelet, amibe ízlés szerint cserélgethetjük a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...