Kiderült, mennyivel fognak még drágulni idén a nyári gyümölcsök

Az előző évekhez képest idén kevesebb lesz a magyar gyümölcstermés. A kisebb mértékű kínálat miatt növekednek az árak, ráadásul nem is kicsit. 

Arról már korábban is írtunk, hogy az idei évben kevesebb hazai termésre kell számítani mind a gyümölcsök, mind a zöldségek tekintetében. Sokan tapasztalhatják egy-egy zöldségeshez betérve, hogy a hazai áruk drágábbak lettek az előző évekhez képest, a tendencia pedig úgy tűnik, idén már nem fog javulni.

A gyümölcstermesztők felemás szezonra számítanak idén, és bár a minőségre nem lesz panasz, mennyiségben sajnos nem tudja majd hozni 2020 azokat a számokat, amelyek az előző éveket jellemezték. Míg korábban az évi termés átlag mennyisége 800-900 ezer tonna volt, ebben az évben nagyjából 500 ezer tonnára csökkent a termés nagysága, köszönhetően a tavaszi fagyoknak - derül ki a Napi.hu cikkéből.

A március végétől számított hat hétben legalább 7-8 alkalommal volt fagyos az éjszaka, ezt pedig minden gyümölcsfaj megsínylette a szamócától kezdve a barackon át egészen a cseresznyéig. A kereskedők szerint arra kell számítani, hogy például a cseresznyénél és a meggynél 30-40 százalékos drágulás is várható csak úgy, mint a valamivel később megjelenő őszibaracknál és kajszibaracknál is.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

via napi.hu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...