Kiderült, mennyit lehet keresni a budapesti olasz tésztázókban

Egyre nehezebb munkaerőt találni, ezért egyre több vendéglátó egység teszi közzé, mennyi náluk a fizetés.

Állandósulni látszódik a vendéglátásban (más szektorokban is) az a tendencia, hogy már nemcsak az állásra jelentkezők versengenek egy pozícióért, hanem a munkáltatók is a szakemberekért. Mint arról beszámoltunk, a McDonald's és a Burger King is minden kommunikációs eszközt felhasznál arra, hogy új alkalmazottakat toborozzon.

A sorba most beállt egy olasz gyorsétterem is, a Bellozzo. A tésztázó egyelőre csak két egységgel rendelkezik Budapesten, ennek ellenére a közösségi médiában toboroznak munkaerőt. Az étterem a fizetések feltüntetésével próbálja csábítani a munkakeresőket. Nettó 130 000 és 149 000 forint közötti fizetést ajánl annak, aki csatlakozik hozzájuk. Emellett automatikus béremelést ígérnek a 3. hónap után, illetve 45%-os műszakpótlékot és cafeteriát.

Több iparági forrással is beszélgettünk, és szinte mindegyik munkaerőhiányra panaszkodik. Mint mondták, a szakképzett, dolgozni vágyó munkaerő az esetek többségében inkább külföldre megy, nem itthon vállal munkát. Hiába emelkedtek ugyanis a bérek, azok még mindig elmaradnak a nyugati keresetektől. Szakképzetlen munkaerőből akad, de a fiatalok közül néhányan már az első napok után bedobják a törölközőt.

Ezeket láttad már?

Ezeket olvastad már?

címlapkép: Bellozzo

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...