Nemrégiben készült egy kutatás, amiben arra derítettek fényt, hogy melyik az az öt foglalkozás, ami a legjobban kikészíti az embert. A felmérést a francia munkaügyi minisztérium hivatalos kutatóintézete végezte. A kutatás során azt vizsgáltákmekkora egy szakma elismertsége, de azt is, hogy milyen fizikai erőfeszítésekkel jár az adott mesterség művelése. Figyelembe vették még a szakmákkal járó lélektani tényezőket, például az autonómia meglétét vagy ennek hiányát - írja a francia Le Figarora hivatkozva a hvg.hu.
Talán nem meglepő, hogy a legmegterhelőbb és legnehezebb szakma a SZAKÁCSOKÉ.
A lap megemlíti, hogy a foglalkozás annak ellenére végzett az első helyen, hogy az utóbbi időben nagyon sokan váltottak szakmát pont a vendéglátás irányába. A banki szférát is sokan hagyták el azért, hogy itt dolgozzanak.
A szakma hátránya, hogy a konyhafőnöknek hajnalban kell kelnie, és csak a vendéglő zárásakor, éjszaka indulhat haza. A szakácsok szűkös konyhában, hatalmas hőségben, óriási stressz alatt dolgoznak.
Nézzük a többi szakmát, ami rossz hatással is lehet az emberre:
2. pincérek és szállodai alkalmazottak - nehezen elviselhető körülmények, nincs önállóságuk.
3. ápolók -24 órás szolgálatban dolgoznak, mindenhol Európában alul vannak fizetve.
4. hentesek és pékek - hajnalban kelnek, hogy friss áru legyenek a boltokban.
5.bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak - kevés az önállóságuk és a főnökök rabszolgaként kezelik őket, illetve a többségük a technika fejlődése miatt hamarosan elveszti az állását.
Ezeket olvastad már?
Lerántotta a leplet az Aldi a csúcsfizetésekről
Kiderült, kik vihetnek haza több mint bruttó 1 millió forintot havonta. Mutatjuk a számokat.
NosaltyCukrász árulta el, mitől rossz a legtöbb eperfagyi
Elképesztő, hogy milyen kevés epret tesznek a fagylaltba egyes helyeken. Azt pedig, hogy miből van a legtöbb, nem is gondoltuk volna!
admin4+1 tipp egy profi séftől a tökéletes grillételekhez
A jó idő beköszöntével hivatalosan kezdetét vette a grillszezon. A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására.
NosaltyNélkülük a profi séfek sem léteznek!
10 profi szakács most felfedi azokat a konyhai eszközöket, amik számukra nélkülözhetetlenek a sütés és főzés birodalmából.
Hering András