Kiderült, hogyan változik meg az élet péntektől a fővárosban

Péntektől újra mehetünk étterembe, kávézóba, bárba és játszótérre is, a szabályok betartására azonban még kötelezve leszünk egy darabig. 

Május 29-től kezdve Budapesten is megengedett lesz a vendéglátóhelyek, így az éttermek, kávézók, cukrászdák, presszók és büfék belső terében tartózkodni - erősítette meg a Pesti Srácok információját Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője.
Az enyhítések mellett a vendéglátóhelyeken dolgozóknak kötelező lesz a szájmaszk viselete, valamint a kellő távolság megtartása. Újra megnyílnak a főváros szabadtéri játszóterei is, a 18 éven felülieknek viszont kötelező lesz a száj és az orr szájmaszkkal vagy kendővel történő eltakarása.
Bár így lassan tényleg újra megindul az élet a fővárosban is, a vendéglátóhelyeknek nem lesz egyszerű dolguk ebben az évben, az elmúlt hónapok kiesése ugyanis sok kárt tett a szektorban, több étterem még a korlátozások enyhítése előtt kénytelen volt bezárni a kialakult helyzet miatt.

Ez is érdekelhet:

via 24.hu

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...