Kiderült, hogy Magyarországon annyi kivi terem, hogy már ingyen is osztogatják

Hazai kivitermesztésről eddig kevesen tudtak, mégis nagyjából tíz mázsa, helyben termesztett kivit osztottak szét időseknek és kisgyerekeknek Becsehelyen.

A zalai településen 2012 óta foglalkoznak kivitermesztéssel, a most szétosztott gyümölcsöt egy négyhektáros ültetvénnyel rendelkező család ajánlotta fel – írta a Zalai Hírlap online kiadása.

A lap beszámolója szerint a felajánlás egy Tatabányán élő férfitól és fiától származik, akik a Becsehely-polai Kis-hegyen csaknem négyhektárnyi területen termelnek kivit.

A család több tíz mázsát értékesített a gyümölcsből, de a fákon maradtak kis méretük miatt kereskedelmi forgalmazásra nem alkalmasak, ugyanakkor teljesen hibátlan és fogyasztható kivik, ezért ezeket a település legkisebb és legidősebb lakóinak ajánlották fel.

Németh Géza, Becsehely független polgármestere elmondta: a polgármesteri hivatal dolgozói két nap alatt több mint tíz mázsát szedtek le a fákról a hegyi birtokon.

Ezeket olvastad már?

Termesszünk a teraszon!

Ha már sikerrel próbálkoztunk fűszernövényekkel, paradicsommal, netalán csilipaprikával, emeljük a tétet! Egy kis teraszon is eredményesen termelhetünk. 

Nosalty

(Nosalty/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek