Kiderült a hentes nagy titka, és minden megváltozott

Brian körülbelül 15 évig dolgozott a húsiparban, de megnézett egy dokumentumfilmet, és átértékelte a munkáját.

Brian Kavanagh 16 éves korától kezdve hentesként dolgozott. A szakmát a családja kis húsüzemében kezdte, a Dél-Lanarkshire-i Burnside-ban. Később, 33 évesen a Morrisons szupermarket húspultjában helyezkedett el. Ekkor egészen elképesztő dolog történt: úgy döntött, hogy vegán lesz. A nagy titkot sokáig nem tudta elmondani a kollégáinak, mert attól félt, hogy kinevetik. Minden nap olyan ételt vitt be munkahelyére, ami húsnak látszott, nehogy kiderüljön minden.

Brian Kavanagh

Brian felesége már jóval korábban vegán lett, a férfi viszont húst hússal evett, és gyerekeinek is gyakran vitt haza különböző húsféléket. Akkor változott meg minden, amikor megnézte azEarthlingscímű díjnyertes dokumentumfilmet, amiben bemutatják, hogy az élelmiszeripar hogyan zsákmányolja ki az állatokat. Ekkor nem csak ő, hanem 6 és 9 éves gyereke is áttért a növényi alapú étrendre.

Brian rengeteget titkolózott kollégái előtt, amitől depressziós lett. Végül egy idő után úgy érezte, hogy nem bírja tovább, nem tudja tovább végezni a munkáját. A most 36 éves férfi jelenleg - ahogy ő mondja - "vegán hentesként" dolgozik aSgaia's Vegan Meats-nél. A cég húspótlókat gyárt, például szalonna-, hamburger- és kolbászutánzatokat.

Vegán receptek:

A hentes azt mondja, sok minden változott, mióta nem eszik húst, és más állati eredetű élelmiszereket. Nem csak új munkája lett, a bőre és az elméje is sokkal tisztább.

Ezeket olvastad már?

via BBC

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek