Kiderítette a Nébih, melyik a 3 legjobb trappista sajt

26 terméket vizsgált meg a Nébih, és felállította trappistasorrendjét. Nagy gondok nem voltak, inkább a jelöléssel volt probléma. De vajon ki nyert?

A Nébih idei, negyedik Szupermenta terméktesztjén megvizsgálta, milyenek a Magyarországon kapható trappista sajtok, és döntött.

26 különböző terméket vizsgáltak: 18 tételt magyar, 8 tételt más uniós tagállami tejfeldolgozó üzem állított elő. 19 zsíros, 5 félzsíros és 2 zsírszegény terméket ellenőriztek. A vizsgált tételek között 1 laktózmentes termék is szerepelt.

Vizsgálták valamennyi trappista sajt mikrobiológiai jellemzőit, zsírtartalmát, szárazanyagtartalmát, esetleges növényizsír-tartalmát. Ezen kívül elvégezték 10 minta nitrát-, 7 minta nátrium-klorid-tartalmát, 5 minta laktózvizsgálatát is.

A mikrobiológiai vizsgálatok, amelyek többek között lisztéria és penész kimutatására irányultak, jó eredménnyel zárultak. Nem találtak kifogásolható mintát, így élelmiszerbiztonsági szempontból megnyugtató eredmények születtek, az ellenőrzött trappista sajtok valóban tej, tej eredetű összetevőkből állnak.

A csomagolásokon feltüntetett zsírfokozat, állományjelző és laktóztartalom is megfelelő volt.

Gondok a jelöléssel

Összesen 10 esetben nem feleltek meg az előírásoknak a gyártók, forgalmazók. A tápértékjelöléssel 5 esetben volt probléma. A hatóság kötelezi a gyártókat a javítások elvégzésére.

Eredmények a pontozók értékelése alapján:


1. Mizo trappista sajt

2. Food & Drinks Hungary Kft. által forgalmazott trappista

3. Fino 1889 trappista

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek