Kicsi konyhád van? Adunk 8 tippet, hogy ne legyen bezártságérzeted

Megfelelő helykihasználással, apró trükkökkel a legkisebb konyha is lehet kényelmes. Ne legyen bezártságérzeted a saját konyhádban még akkor sem, ha pici!

Mutatunk nektek néhány egyszerű trükköt, aminek köszönhetően tágasabbnak és fényesebbnek érzed majd az apró konyhádat is!

Játssz a fényekkel!

A jó megvilágítás csodákat művel, ahogy a jó színválasztás is. A szakértők szerint az olíva zöld szín az egészen pici konyháknak is jól áll.
Ha van helyed a konyhaszekrény tetején, azt is használd ki, akár fonott kosarakkal, amikbe olyan dolgok kerüljenek, amiket ritkán használsz.
Na ugye, hogy nem! Szelektálj, folyamatosan...nem kell felhalmozni annyi konyhai eszközt, amit aztán nem is használsz! Add tovább a barátoknak, cserélgessetek, hogy ezáltal is minél kevesebb hulladékot termelj.
Fontos, ha apró a konyhád, akkor a világos színárnyalatokat helyezd előtérbe és ugyancsak a világos, fehér, bézs színeket, ha a falról van szó.
A világos, fehér egyhangúságot törd meg nyitott, lehetőleg fa polcokkal. Nem nyomják össze az amúgy sem túl nagy teret, ráadásul plusz pakolófelületet is kapsz.
Aki merészebb, annak tetszeni fog ez az ötlet: a csempékhez használj tükröket, amik ugyancsak tágítják a teret. Vagy miért ne lehetne az egész falrész tükrös. Igaz?
Szakemberek szerint a magas fényű burkolóanyagok is tágítják a teret, így kis konyhába érdemes ezt választani.

Magas fényű anyagok

Bevállalósaknak

Nyitott polcok kora

Talán mondani sem kell...

Valóban szükséged van 25-féle étkészletre?

Maximális helykihasználás

Nagyobb edényeknek ideális hely

Ha tényleg kevés a hely, akkor a nagyobb edényeket inkább akaszd fel a falra. Ne ódzkodj a megoldástól, nagyon jól áll a konyhának.
Összefoglalva: a világítással, a világos színekkel és a helyiség maximális kihasználásával a legkisebb konyha is lehet szerethető és praktikus.

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...