Magyar kiadó lett a legjobb a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén

Óriási megtiszteltetés, hogy a nemzetközi gasztronómiai színtéren is értékelik a kiadó értékteremtő és profi munkáját, erőfeszítéseit.

A Gourmand World Cookbook Awards díjat 1995-ben alapította Edouard Cointreau. Közel 300 országból és régióból érkeznek nevezések, a versenyzők pedig részt vesznek az ágazat legnívósabb nemzetközi megmérettetésén.

Magyar kiadó lett a legjobb a világ legrangosabb gasztronómiai könyvszemléjén

Minden évben egy különleges helyszínen adják át a díjakat, idén nyáron a svédországi Umeåban volt az ünnepélyes díjkiosztó. A ceremónia alkalmat ad arra, hogy a szcéna fontos és meghatározó szereplői találkozzanak a világ minden tájáról.

A Gourmand-díjat a filmes Oscar-díjhoz hasonlítják, és az olimpiai játékok, valamint azok szellemisége adta az ihletet a kezdeményezéshez.

A neves szakemberekből álló zsűri elnöke nem más, mint Edouard Cointreau, akit apai ágon a francia likőrjükről ismert Cointreau családhoz, anyai ágon pedig a Rémy Martin és Frapin családhoz kötnek szoros rokoni szálak.

A díjat Széplaki Péter, a BOOOK Kiadó ügyvezetője és megálmodója vette át, egy rövid prezentáció kíséretében, ahol a közönségnek is bemutatta a kiadó tevékenységét, elért eredményeit.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...