Anthony Bourdain, a világjáró tévészakács többször kavart már vihart a műsoraival, de szerinte a leghevesebb támadásokat azért kapja, mert ő általában a helyben csapolt akármilyen hideg sört választja az ételekhez, ahelyett hogy "lesétálnék tíz háztömböt valami mikrofőzdéhez, ahol valamilyen kibaszott Mumford és fiai IPA-t főznek. Ezen nagyon ki szoktak borulni" - írja a 444 egy interjújára hivatkozva.
Bourdain általában is be van rágva a kézműves sörökre.
A tévészakács szerint a kézműves sörök nem rosszak, de teljesen megváltoztatták a sörfogyasztási szokásokat. Könyvében, az "Ízlések: egy szakácskönyv" címűben egy San Fraciscó-i kalandját írta le, amikor egy kézműves söröket felszolgáló bárban arra figyelt fel, hogy az emberek ahelyett, hogy megittak volna egy korsó sört, öt-hat apró pohárból kóstolgattak, közben jegyzeteltek.
„Ez így nincs rendjén, egy bárnak nem erről kéne szólnia" – állapítja meg. Szerinte egy bárba becsípni kéne járni, nem söröket elemezni.
Ezeket olvastad már?
A nő és a sör - interjú egy női sörfőzővel
Közhely, hogy ma már minden lehet egy nő, pedig így van. Még sörfőző is! Az első magyar sörfőzőnővel beszélgettünk sörről, főzésről, szakmáról, és az odáig vezető útról.
DacotaMegdőlni látszik a tévhit, hogy a sör a férfiak itala
200 éve szinte kizárólag nők készítették a sört, így bátran állíthatjuk, a férfiak az egyik kedvenc italukat a nőknek köszönhetik.
NosaltyKézműves sör, brit pubfood, Krak'n Town!
A napfényes Nagykörútról egyenesen 2316-ba, egy alternatív valóságba fut bele mindenki, aki belép a Krak'n Townba. Na meg egy csomó jó kézműves sörbe és brit kajába!
DacotaÍgy vadítsd sörrel az őszi vadfogásokat
Megkezdődött az igazi vadászidény, ideje tehát kipróbálni kedvenc söreinket a legfinomabb vadételekkel.
Nosalty[via The Telegraph]