Kezdőkonyha: 5 olyan egyszerű tésztaétel, ami mindenkinek sikerülni fog

A tésztaételek a könnyű és gyors fogások alfái meg omegái - ember nincs, aki ne szeretné őket. Kezdők, ti is elhihetitek, hogy az autentikus tészták is pofonegyszerűek!

1. A G L I O e O L I O

Azaz olíván futtatott fokhagymadarabok - esetleg kis csili - spagettivel. Nincs ennél egyszerűbb olasz tésztafajta, és egy gyermek is boldogulna vele.

2. P A R A D I C S O M O S

Hagymát aprítani, rádobni olívaolajra, majd hozzáadni esetlegesen sonkát, kolbászt, vagy csak zöldségeket (gombát, cukkinit mondjuk), és erre ráönteni egy hámozottparadicsom-konzervet, sózni, borozni, picit megcukrozni, és rengeteg zöldfűszerrel turbózni nem nagy ügy. Kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom a barátod, főleg, ha frissek! Tíz perc.

3. S A J T O S

A sajtos tészta picit több is lehet, mint kifőtt spagettire ráreszelni a trappistát és tejfölt pöttyenteni rá, de végülis az se rossz. Vaj, jóféle sajtok, tejszín, tej vagy egyéb tejtermékek, kis sűrítés, és voilá! Hidd el, ha követed a pár lépcsős leírást, semmiség:

Legegyszerűbb Mac and Cheese

Rengeteg féle-fajta variációja van ennek a csodálatos ételnek, a mac and cheese-nek, magyarán a sajtós makaróninak. Most a szerintem létező legegyszerűbb és leggyorsabb megoldást ...

Krémesen lágy sajtos tészta

Tegnap valami ínycsiklandó tésztát kívántam, ami nagyon szószos, nagyon krémes és nagyon lágy… így született meg ennek a duplán sajtos tésztának a receptje. A hús ezúttal a ...

+ De a legszerűbb autentikus olasz sajtos tészta kétségtelenül a cacio e pepe:

4. E G Y E D É N Y E S

Ez a legdurvábban nemfőzőpárti megoldás. Ha nem kenyered a dinsztelés, alapanyagok beosztása és sorrendben rakosgatása, rakjál mindent egyszerre egy nagy serpenyőbe, és fedd le!

5. P E S T O S

A pestot nem kell bemutatni senkinek, gondolom. A zöldben a fenyőmag, parmezán, a fokhagyma és a bazsalikom dominál általában, a vörösben a paradicsom meg a kesu. Viszont nem gondolnád, hogy mennyire egyszerű otthon, aprítógépben elkészíteni, akár medvehagymásan is!

Pestós tagliatelle

A pestó sokáig mumus volt nálam, aztán egyszer csak megszerettem. Még szerencse, hogy attól, hogy egyszer rámondom valamire, hogy nem szeretem, máskor, amikor lehetőségem adódik rá, ...

Pesto rosso tagliatelle-vel

Nem tudok mit mondani - a pesto szerelmese vagyok. Valahogy tavasszal mindig rámjön a készítése, és képes vagyok bármiből pestót facsarni, amit a konyhában találok. A mai delikvens 10 ...

+ Készítsd el a saját zöld pestodat otthon, tök könnyen:

Pesto alla Genovese tagliatelle-vel

Két percig süt a nap, és már nyarat generálnék. A piac ma reggel tele volt illatos, dús fűszernövényekkel, nem állhattam meg, hogy ne szerezzek párat. A bazsalikom levelek olyan zöldek ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...