Kezdőkonyha: 5 olyan egyszerű tésztaétel, ami mindenkinek sikerülni fog

A tésztaételek a könnyű és gyors fogások alfái meg omegái - ember nincs, aki ne szeretné őket. Kezdők, ti is elhihetitek, hogy az autentikus tészták is pofonegyszerűek!

1. A G L I O e O L I O

Azaz olíván futtatott fokhagymadarabok - esetleg kis csili - spagettivel. Nincs ennél egyszerűbb olasz tésztafajta, és egy gyermek is boldogulna vele.

2. P A R A D I C S O M O S

Hagymát aprítani, rádobni olívaolajra, majd hozzáadni esetlegesen sonkát, kolbászt, vagy csak zöldségeket (gombát, cukkinit mondjuk), és erre ráönteni egy hámozottparadicsom-konzervet, sózni, borozni, picit megcukrozni, és rengeteg zöldfűszerrel turbózni nem nagy ügy. Kakukkfű, rozmaring, oregánó, bazsalikom a barátod, főleg, ha frissek! Tíz perc.

3. S A J T O S

A sajtos tészta picit több is lehet, mint kifőtt spagettire ráreszelni a trappistát és tejfölt pöttyenteni rá, de végülis az se rossz. Vaj, jóféle sajtok, tejszín, tej vagy egyéb tejtermékek, kis sűrítés, és voilá! Hidd el, ha követed a pár lépcsős leírást, semmiség:

+ De a legszerűbb autentikus olasz sajtos tészta kétségtelenül a cacio e pepe:

4. E G Y E D É N Y E S

Ez a legdurvábban nemfőzőpárti megoldás. Ha nem kenyered a dinsztelés, alapanyagok beosztása és sorrendben rakosgatása, rakjál mindent egyszerre egy nagy serpenyőbe, és fedd le!

5. P E S T O S

A pestot nem kell bemutatni senkinek, gondolom. A zöldben a fenyőmag, parmezán, a fokhagyma és a bazsalikom dominál általában, a vörösben a paradicsom meg a kesu. Viszont nem gondolnád, hogy mennyire egyszerű otthon, aprítógépben elkészíteni, akár medvehagymásan is!

+ Készítsd el a saját zöld pestodat otthon, tök könnyen:

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk