A két hozzávalós oldat, melytől sokáig pormentes lesz a lakás

Rettenetesen bosszantó tud lenni, ha portörlés után néhány órával újra megjelenik egy vékonyka porréteg a bútorokon. Szerencsére van egy két hozzávalós oldat, mellyel kiküszöbölhetjük ezt a problémát.

Valljuk be, hogy a portörlésre nehéz rászánnia magát az embernek. Nagyon sokáig tart, rengeteg rendetlenséggel jár – különösen akkor, ha olyan polcot takarítunk, amin kis mütyürök vannak – , és sajnos nem sokáig marad meg az eredmény, hiszen gyorsan újra alakul a porréteg.

A két hozzávalós oldat, melytől sokáig pormentes lesz a lakás

Szerencsére egy TikToker rájött a megoldásra, és megalkotta azt az oldatot, amellyel a felületeink sokkal tovább maradnak pormentesek. A @vicolsfamilyhouse nevű felhasználó egy edényben vizet kever össze némi öblítővel, és ezzel takarítja le a bútorokat.

@vicolsfamilyhouse Dust dust no more 😜#cleaninghack#cleantok#clean#hack#dustnomore #dustinghack #hacksoflife #houseoftiktok #cleaninghacks @vicolsfamilyhouse ♬ Paris - 斌杨Remix

Egyébként ezzel az oldattal nemcsak hogy tovább maradnak pormentesek a felületeink, de rendkívül jó illat is lesz a lakásban. A módszer egyébként azért működhet, mert az öblítő szerepe az, hogy vékony viasszerű réteggel vonja be a szövetszálakat, hogy azok ne tapadjanak össze. A por és a felületek esetében is ez a helyzet. Tulajdonképpen portaszító bevonatot viszünk fel a bútorainkra.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...