Az IPA, pontosabban az India Pale Ale a manapság divatos felsőerjesztésű kézműves sörök testes, kesernyés ízeit mutatja meg virágos, gyümölcsös jegyekkel. A barna sör pedig általában négy fajta malátából készül, amelyek közül egy felelős a karamellizált ízekért. Ennek előnyeit a főételek és desszertek között is kiélvezhetjük.
Thai ételek
A fűszerek nagyon jól állnak az IPA-nak, de vigyázni kell az arányokra, ne hagyjuk, hogy csípős íz uralja a tányért. Zöld curry, koriander, citromfű – ezeket semmiképpen se hagyjuk ki.
Sós és sült snackek
Citrusos ízek, testes, karamelles illatok mellé jól esik egy kis harapnivaló, például egy finom sajt panírbundában. Nemcsak az üres gyomrot töltik meg, hanem még az ízükkel is kényeztetnek.
Grill húsok
Szabadtűzön sütni szabadság. Szabadtűzön húst sütni maga az élet! Ne bajlódjunk pácokkal, a húsra csak sót és borsot tegyünk, így élvezhetjük a természetes ízeket, amelyek a komló mellett kapnak majd egy dupla csavart.
Burger és steak
Az IPA és a barna sör is kitűnően passzol a steakhez és a burgerhez is. Ha utóbbi mellett döntünk, ki ne hagyjuk a sült hagymát, hiszen a barna sör karamellizált jegyeit még inkább kiemelhetjük vele.
Csokoládé
A barna sör legszebb ízeit varázsolhatjuk elő, ha a sör mellé csokis desszertet kínálunk.
Citromtorta
A citromos torta nemcsak a szemünket gyönyörködteti, ez a süti nagyszerűen harmonizál az IPA gyümölcsös, citrusos jegyeivel is.
Ezeket a recepteket próbáld ki a Soproni Óvatos Duhaj IPA és Démon söreivel!